Apple додасть до iPhone 16 нову кнопку на корпусі для регулювання фокуса й зума

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Компанія Apple додасть до своїх майбутніх смартфонів iPhone 16 нову кнопку Capture на корпусі, пише видання The Information з посиланням на джерела.

Вона розташується на правому боці смартфону під кнопкою живлення та попадатиме під вказівний палець, що має зробити горизонтальну фото- та відеозйомку зручнішою. Також з її допомогою можна налаштовувати зум і фокус.

Сама кнопка буде механічною, утім, вона матиме сенсорний датчик, який реагуватиме на дотики й силу натискання. Наприклад, проводячи пальцем вліво чи вправо можна буде змінювати масштаб, а при легкому натисканні — наводити фокус.

За словами джерел видання, новий елемент має стати ключовою перевагою наступного покоління смартфонів. Apple просуватиме iPhone 16 як альтернативу професійним камерам. Нововведення отримають всі моделі, а не тільки Pro.

iPhone 16 мають вийти восени цього року.

  • Компанія Apple вперше стала лідером на ринку смартфонів у 2023 році й отримала 20% його частки, а Samsung втратила першість, яку тримала з 2010 року.
  • Водночас у Китаї Apple зазнає жорсткої конкуренції з місцевими виробниками й падіння попиту, тож продає iPhone 15 зі знижкою в 500 юанів ($70). Акція триватиме з 18 до 21 січня, напередодні Китайського нового року, який святкуватимуть у середині лютого.
  • У США 12 вересня 2023 року пройшла традиційна презентація новинок Apple. Компанія представила чотири смартфони серії iPhone 15, розумні годинники Series 9 та Ultra 2 і бездротові навушники AirPods Pro 2 з портом USB-C. В iPhone 15 у налаштуваннях зʼявилася можливість переглядати кількість циклів акумулятора.