SpaceX подала до суду через порушену проти неї справу про незаконне звільнення працівників

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Напередодні Агентство з праці США звинуватило компанію SpaceX у незаконному звільненні вісьмох працівників через критику Ілона Маска. SpaceX відповіла на це федеральним позовом, стверджуючи, що скаргу слід відхилити, оскільки структура агентства порушує Конституцію США.

Про це пише Bloomberg.

Компанія Ілона Маска просить суд припинити розгляд скарги, поданої чиновником Національної ради з трудових відносин (NLRB), у якій йдеться, що SpaceX порушила права працівників.

«Процедури NLRB проти SpaceX позбавляють її конституційного права на суд присяжних», — написали в позові SpaceX.

Скарги, подані прокурорами Нацради з трудових відносин, розглядають судді Агентства з праці, чиї рішення можуть оскаржити члени NLRB у Вашингтоні, а потім у федеральному суді.

  • Звільнені працівники SpaceX надіслали керівництву компанії лист, де поскаржилися на Маска й назвали його «відволікаючим фактором і ганебним явищем». Там ішлося, зокрема, про серію твітів Ілона Маска, які він зробив у 2020 році, — багато з них нібито мали сексуальний характер. Працівники стверджували, що заяви Маска не відповідають політиці компанії щодо різноманітності та неналежної поведінки на робочому місці, тому закликали SpaceX засудити їх.