Ігоря Кушніра звільнили з посади президента «Київміськбуду»

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

На засіданні наглядової ради найбільшого забудовника столиці «Київміськбуду» звільнили голову правління і президента Ігоря Кушніра. Раніше він сам подав заяву про звільнення.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Обовʼязки президента тепер виконуватиме Едуард Шевчук — віцепрезидент «Київміськбуду» і член правління.

Наглядова рада доручила Шевчуку та правлінню розробити стратегічний план стабілізації фінансово-економічного стану підприємства до 1 лютого 2024 року, а також налагодити роботу з інвесторами.

Ігор Кушнір очолював «Київміськбуд» протягом 12 років. Улітку цього року його тимчасово відсторонили від роботи, коли наглядова рада і правління «Київміськбуду» вирішили провести аудит компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. Кушнір заявляє, що аудит не встановив зловживань з боку керівництва компанії та його особисто.

  • У липні 2023 року журналісти Bihus.Info писали, що Кушнір у травні виїхав за кордон за довідкою про інвалідність та підкорив Еверест. Потім вони писали, що в дружини Кушніра є вілла у Франції за €20 мільйонів.
  • У квітні 2023 року Кушнір заявив, що «Київміськбуд» не має грошей на відновлення будівництва обʼєктів і попросив у Києва мільярд гривень.