Pornhub, Xvideos і Stripchat потрапили під цифрові обмеження Євросоюзу

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Євросоюз офіційно визнав порносайти Xvideos, Pornhub і Stripchat надзвичайно великими онлайн-платформами — це означає, щомісяця їх в середньому переглядає понад 45 мільйонів користувачів. Отже тепер відповідно до Закону про цифрові послуги ЄС (DSA) вони матимуть нові зобовʼязання щодо перевірки віку користувачів і видалення незаконного контенту зі своїх платформ.

Уже з лютого 2024 року сайти Xvideos, Pornhub і Stripchat повинні дотримуватися низки обмежень, насамперед впровадити суворіший контроль за віком користувачів. Їх зобовʼяжуть видаляти незаконний контент — наприклад, відео, зняті без згоди, і проводити зовнішні аудити на предмет відповідності правилам. Якщо вони не дотримуватимуться нових правил ЄС, їм загрожує штраф на суму 6% від загального доходу.

  • Закон про цифрові послуги ЄС набув чинності 25 серпня. Він має запобігти поширенню шкідливого контенту, заборонити або обмежити певні методи таргетування користувачів. Платформи також зобовʼязані обмінюватися деякими внутрішніми даними з регуляторами і повʼязаними з ними науковцями.
  • Нещодавно Європейський Союз розпочав розслідування щодо платформи X (колишній Twitter) через ймовірне порушення закону про цифрові послуги. Розслідування щодо Х буде першим розслідуванням після ухвалення закону. Воно зосередиться на заходах, вжитих X для підвищення прозорості платформи, і на дизайні інтерфейсу користувача, який може вводити в оману.