Reuters: росія втратила 90% особового складу, який зібрала перед вторгненням в Україну

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Втрати російської армії у війні в Україні становлять 90% особового складу, що вона мала перед початком вторгнення. Загалом росія втратила приблизно 315 тисяч убитими й пораненими.

Про це пише агенція Reuters з посиланням на розсекречений звіт американської розвідки.

Втрати росіян в особовому складі і бронетехніці, завдані українськими військовими, відкинули російську військову модернізацію на 18 років назад. Розвідка США оцінює, що вторгнення в Україну росія розпочала з приблизно 360 тисячами військових.

За словами неназваного співрозмовника журналістів, значні втрати особового складу стали причиною того, що росія послабила стандарти набору і призиває засуджених і літніх цивільних осіб. Крім того, російська армія залишила на полі бою 1 300 одиниць бронетехніки і змушена посилити ці підрозділи танками Т62, виробленими в 1970-х роках.

  • За даними українського Генштабу, від 24 лютого 2022 року до 12 грудня 2023 року росія втратила 340 650 окупантів у війні проти України.
  • Україна не розголошує даних про втрати серед своїх військовослужбовців. Інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритою до завершення воєнного стану.