ООН просить виділити $46 мільярдів на гуманітарні потреби наступного року

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Організація Обʼєднаних Націй розраховує отримати $46 мільярдів на 2024 рік для допомоги мільйонам людей, які постраждали від гуманітарних криз, зокрема у війні в Ізраїлі та в Україні.

Про це пише Reuters.

Управління ООН з координації гуманітарних питань зазначає, що майже 300 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги наступного року через збройні конфлікти, кліматичні зміни й економічні фактори.

«Я думаю, що Близький Схід в цілому, Газа і Західний берег, ймовірно, будуть зоною найбільшої потреби. Але Україна переживає відчайдушні часи та війну, яка відновиться повним розпалом наступного року. Цьому буде потрібно багато уваги», — додав голова Управління Мартін Гріффітс.

Гуманітарна система зіткнулася з фінансовою кризою, оскільки минулого року ООН отримала трохи більше третини з $57 мільярдів, необхідних для надання допомоги. В організації описали це як «найгіршу нестачу фінансування за останні роки».

  • ООН фінансується за рахунок добровільних внесків, в основному від урядів держав-членів, а також від міждержавних організацій, корпорацій та приватних осіб.