Армія оборони Ізраїлю відновлює бойові дії в секторі Гази

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що ізраїльські війська «повною мірою повернулися до бойових дій» після того, як ХАМАС порушив угоду про припинення вогню.

Про це пише The Times of Israel.

За словами Йоава Галланта, він наказав відновити вогонь після відмови ХАМАС звільнити 15 жінок і двох дітей за угодою про перемирʼя.

«Ми продовжуємо саме там, де зупинилися», — додав міністр.

Також він зазначив, що останніми днями оглянув сектор Гази з повітря та прикордонну територію із землі, назвавши результати відновлення наступу ЦАХАЛ «приголомшливими».

Раніше зовнішня розвідка Ізраїлю Моссад повідомила, що переговорну групу в Катарі відправили додому, оскільки переговори про продовження перемирʼя зайшли «у глухий кут».

  • Напередодні Ізраїль заявляв, що 137 заручників досі утримують у секторі Гази. Водночас 110 людей вже повернулися з полону.
  • 24 листопада розпочалося перемирʼя між Ізраїлем і ХАМАС. Угода передбачала звільнення бойовиками протягом чотирьох днів 50 ізраїльських жінок і дітей. В обмін на кожного ізраїльського заручника звільняли трьох засуджених за терористичні злочини палестинських вʼязнів, загалом — 150 людей.