BBC: ОАЕ планують продавати нафту на кліматичному саміті, попри заборони ООН

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Обʼєднані Арабські Емірати планують використовувати кліматичні переговори для укладення нафтових угод.

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC, що ознайомилася з відповідними документами.

За планом ОАЕ мали обговорити нові угоди щонайменше з 15 країнами-учасницями саміту в Дубаї. Зокрема, державна нафтова компанія ОАЕ Adnoc «бажає спільно оцінити міжнародні можливості щодо ЗПГ [зрідженого природного газу]» в Мозамбіку, Канаді та Австралії.

BBC News

У документах також пропонують повідомити колумбійському міністру, що Adnoc «готовий» підтримати Колумбію в розробці покладів викопного палива. Крім того, ОАЕ підготували переговори з 13 іншими країнами, зокрема Німеччиною та Єгиптом.

Представники Обʼєднаних Арабських Еміратів не заперечували використання COP28 для ділових переговорів і заявила, що «приватні зустрічі є приватними».

За словами речника ООН, господарі кліматичних зустрічей повинні діяти нейтрально і не використовувати переговори для просування власних національних інтересів.

  • COP28 — останній раунд глобальних кліматичних переговорів ООН. Цього року він пройде в ОАЕ в Дубаї. У саміті візьмуть участь 167 світових лідерів, у тому числі Папа Римський і король Чарльз III. Саміт COP28 почнеться 30 листопада і має завершитися 12 грудня.