Росія атакувала Київ рекордною кількістю дронів Shahed

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Уночі 25 листопада російське військо випустило по Україні рекордну кількість ударних дронів Shahed. Основною ціллю атаки був Київ. Там збили 66 безпілотників із 75 (загальна кількість запущених по країні).

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

У Печерському районі Києва уламки збитого дрона впали на відкриту місцевість, а в Соломʼянському — на дитячий садок і житловий будинок. Двоє жінок були заблоковані в зруйнованому житлі. У Голосіївському районі уламки впали на чотирьохповерхівку, у Дніпровському невеликий уламок впав на сходову клітину верхнього поверху.

Постраждали пʼятеро людей, зокрема 11-річна дитина. У трьох із них гострі реакції на стрес, у двох різані рани кінцівок.

Після обстрілу в Києві через знеструмлення однієї повітряної лінії без світла залишилися 77 житлових будинків і 120 установ. Тривають відновлювальні роботи.

За ніч окупанти запустили приблизно 75 ударних дронів Shahed. З них знищили 74. Дрони летіли хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс. Також на Дніпропетровщині знищили керовану авіаційну ракету Х-59. На півдні збили три дрони Shahed: один на Миколаївщині й два на Кіровоградщині. У небі над Сумщиною оборонці ліквідували сім російських безпілотників, пишуть в ОВА. На Черкащині збили один дрон.