Засновник найбільшої криптобіржі Binance Чанпен Чжао офіційно подав у відставку

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Генеральний директор Binance Holdings Ltd. Чанпен Чжао публічно оголосив про свою відставку з посади. Його місце посяде колишній глава компанії з питань регіональних ринків Річард Тенг.

Flickr / Cryptocurrency News

Раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що Чжао залишить посаду гендиректора компанії і визнає себе винним у порушенні вимог американського законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей.

Bloomberg з посиланням на джерела пише, що Міністерство юстиції США запросило від Binance понад $4 млрд, щоб врегулювати багаторічне розслідування. Це стане одним із найбільших штрафів у кримінальних справах, пов’язаних із криптовалютою.

Угода дозволить Чжао зберегти за собою контрольний пакет акцій Binance, але він більше не зможе обіймати керівну посаду в компанії. Крім того, Чжао ще сплатить персональний штраф $50 млн.

  • Binance — найбільша у світі криптовалютна біржа. Її створили 2017 року, а вже наступного року вона стала найбільшою за обігом криптовалют. Того ж 2018 року почалося розслідування Мінʼюсту США.