Набір футболок Мессі продадуть на аукціоні за рекордні $10 мільйонів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сім футболок аргентинського футболіста Ліонеля Мессі продадуть на аукціоні Sothebyʼs за рекордні $10 мільйонів. Шість із цих футболок Мессі одягав на чемпіонаті світу з футболу у 2022 році.

Про це повідомляє Reuters.

Аукціон проходитиме з 30 листопада до 14 грудня 2023 року, а поки триватимуть торги, у штаб-квартирі Sothebyʼs у Нью-Йорку організують виставку цих футболок. Вони можуть стати «найціннішою колекцією спортивних пам’ятних речей», яку коли-небудь продавали, стверджують в аукціонному домі Sothebyʼs.

Донині найдорожчим футбольним сувеніром, що продали на аукціоні, була футболка Дієго Марадони, яку він носив під час матчу з Англією в 1986 році. Її продали за $9,3 мільйона в травні 2022 року.

Частину коштів, які вторгують на аукціоні, передадуть проєкту UNICAS для потреб дітей, які страждають на рідкісні захворювання.

  • Ліонель Мессі — один з найкращих футболістів світу. У 2022 році в складі збірної Аргентини він став чемпіоном світу. Також Мессі вісім разів отримував «Золотий мʼяч» як найкращий футболіст року.