Spotify має секретну угоду з Google і платить значно менше комісійних

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Музичний сервіс Spotify уклав унікальну угоду з компанією Google щодо платежів на платформі Android.

Про це пише The Verge із посиланням на нові свідчення в судовому процесі Epic проти Google.

Керівник Google у галузі глобального партнерства Google Дон Гаррісон підтвердив, що Spotify сплачує 0% комісії, коли користувач купляє підписку через власну систему Spotify. Якщо користувач вибирає платіжний шлюз Google, Spotify платить лише 4% — значно менше, ніж 15%, які Google стягує з інших компаній.

За його словами, «безпрецедентна» популярність Spotify виправдовує «індивідуальну» угоду.

«Якщо в нас не буде належної роботи Spotify у сервісах Play і основних сервісах, люди не купуватимуть телефони Android», — заявив Гаррісон. У межах угоди обидві сторони також погодилися віддати по $50 мільйонів у «Фонд успіху».

Google підтвердила свідчення Гаррісона.

«Невелика кількість розробників, які інвестують більше безпосередньо в Android і Play, можуть мати різні комісії за послуги в межах ширшого партнерства, яке включає значні фінансові інвестиції та інтеграцію продуктів у різних форм-факторах», — сказав речник Google Ден Джексон.

Які саме розробники, крім Spotify, мають такий привілей, він не сказав.

  • У 2021 році Google удвічі знизила комісію, яку стягує за продаж застосунква в її магазині Play Store. Для всіх розробників на операційній системі Android комісія знизилася до 15% — але тільки, якщо дохід від застосунків не перевищує $1 мільйон. У листопаді 2020 року подібне рішення ухвалила Apple.