Голова Пентагону обговорив із Зеленським плани України на зиму і потреби військ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном, який прибув 20 листопада до Києва із візитом.

Як повідомляє Офіс президента, у складі делегації США також були командувач Європейського командування Збройних сил США і верховний головнокомандувач Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі.

Президент обговорив з делегацією актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби українських військ. Американська сторона отримала запит на безперебійну поставку озброєння і снарядів. Окремо Зеленський наголосив, що з урахуванням приходу зими необхідно посилити військову підтримку України.

Газета The Washington Post пише, що Остін і делегація хочуть дізнатися у Зеленського більше про те, як розвиватиметься зимова стратегія України проти росії. Американські посадовці очікують, що росія використає зиму для перегрупування своїх сил і сильнійших за минулорічні ударів по українських електростанціях й обʼєктах цивільної інфраструктури.

  • Візит Остіна відбувся напередодні чергового засідання у форматі «Рамштайн», яке заплановане на 22 листопада. Україна очікує від нього результатів, що посилять позиції військ на полі бою.