Американка після своєї смерті зібрала понад $220 тисяч на покриття медичних боргів інших пацієнтів

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Американка Кейсі Макінтайр, яка померла від раку яєчників, започаткувала унікальну компанію, щоб допомогти людям погасити борги за медичне обслуговування. За тиждень після її смерті фонд зібрав $220 тисяч і погасив понад $20 мільйонів боргу за медичними рахунками.

Про це пише The New York Times.

Через два дні після того, як Кейсі Макінтайр померла, в її соціальних мережах зʼявилася публікація: «На замітку моїм друзям: якщо ви читаєте це, я померла».

Вона закликала робити пожертви від її імені, щоб погасити борги за медичне лікування інших людей. Жінка пояснила, що в такий спосіб хоче відзначити своє життя, адже їй вдалося отримати доступ до високоякісного лікування, коли вона зіткнулася з раком яєчників — і вона хотіла б, щоб такий догляд та лікування могли отримати й інші пацієнти.

Наразі Кейсі Макінтайр та її родина в межах кампанії зібрали понад $220 тисяч до неприбуткового фонду RIP Medical Debt («Спочивай з миром, медичний боргу»). Кожен цент пожертв організації покриває один долар медичного боргу.

  • Близько 100 мільйонів американців мають борги за медичні послуги.
  • Британські науковці виявили, що модифікований вірус герпесу здатний нищити ракові клітини. У межах дослідження близько 40 пацієнтів отримали інʼєкцію вірусу під назвою RP2. У трьох із дев’яти пацієнтів, які отримували лише RP2, зменшилися ракові пухлини.