Уряд подав у Раду два законопроєкти про роботу НАЗК і НАБУ. Це було умовою міжнародних партнерів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Кабінет міністрів погодив два важливих законопроєкти — про розширення штату Національного антикорупційного бюро України і зміни в закон про запобігання корупції відповідно до висновків Єврокомісії.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Перший документ пропонує збільшити граничну чисельність штату бюро з 700 до 1 000 співробітників, а керівного складу — з 500 до 750. Це має відбуватися поетапно і за конкурсом.

Другий законопроєкт дозволяє НАЗК повторно перевіряти активи і майно чиновників, яке ті придбали до призначення на держпосаду.

Необхідність таких законів прописана у вимогах Єврокомісії щодо початку переговорів з Україною про вступ до ЄС. Тепер уряд має подати їх до парламенту, а нардепи — ухвалити.

  • 14 листопада розпочався прийом документів до участі в конкурсі на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції. Заявку можна подати до 1 грудня 2023 року. Після цього кандидати пройдуть перевірку доброчесності та складуть кваліфікаційні тести. З 2020 року Національного агентства з питань запобігання корупції очолює Олександр Новіков.