NBC пише, що представники США і ЄС обговорили з Україною мирні переговори з росією. Зеленський це заперечив

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Американські та європейські чиновники «тихо обговорюють» з українськими урядовцями можливість мирних переговорів із росією.

Про це пише NBC News з посиланням на джерела.

Розмови стосуються того, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися в обмін на мирну угоду з рф. Деякі «делікатні» переговори відбулися під час жовтневого «Рамштайну».

Щоб заохотити Україну до переговорів, НАТО може запропонувати Києву такі гарантії безпеки, що росія утримається від повторного, третього вторгнення.

Представники США і ЄС занепокоєні тим, що війна заходить у «глухий кут», передають джерела, а здатність надавати військову допомогу зменшується. Водночас на публічному рівні і Вашингтон, і Брюссель заявляють, що рішення про переговори — за Україною.

Співрозмовники NBC зауважили, що адміністрація президента США Джо Байдена не бачить ознак готовності путіна до переговорів з Україною. Є імовірність, що російський президент сподівається дочекатися, коли Захід перестане підтримувати Київ, і тоді поновить боротьбу.

Володимир Зеленський заявив, що інформація каналу NBC News про нібито «делікатні» та «в загальних рисах» перемовини керівництва США/ЄС з Києвом щодо умов де-факто капітуляції України через її згоду віддати щось росії «заради миру», не відповідає дійсності.