Уночі ППО збила 24 з 38 ударних дронів. Де є руйнування

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Уночі росіяни випустили по Україні 38 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. ППО знищила ракету та 24 дрони, повідомив Генштаб.

Станом на 1:15 пʼятниці повітряну тривогу оголошували майже у всіх областях України. З 2:30 до 4 ранку загроза існувала для західних областей. Повітряні Сили о 5:20 повідомили про відбій загрози. На початку четвертої, тривогу скасували на Вінниччині та Житомирщині. Протягом години тривога зникла і для всіх західних областей.

У Львівській області близько другої ночі спрацювала ППО, повідомив голова ОВА Максим Козицький. Вже о 4:20 він повідомив про велику загрозу для Львова та Яворова, де розташований полігон.

В області було пʼять влучень в обʼєкт критичної інфраструктури. На Львівщину летіли 16 дронів, 11 з яких вдалося знищити. Минулось без жертв.

Мер Харкова Ігор Терехов близько першої ночі повідомив, що в місті є прильоти. За ніч рятувальники ліквідували пʼять пожеж — найбільша з них в одному районі Харкова. Там вогонь охопив адміністративну будівлю, швейний цех, СТО, гаражі, вісім автівок і житловий будинок. За попередніми даними, постраждалих немає.

В Івано-Франківській області близько 6 ранку впали уламки збитого безпілотника на гуртожиток у Калуському районі.

В Одеській області є влучання по технічній території інфраструктурного обʼєкта. Постраждалих і сильних руйнувань не зафіксовано.