Видатний футболіст Боббі Чарльтон випадково помер через падіння в будинку для літніх людей

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

За даними розслідування, легендарний футболіст «Манчестер Юнайтед» і збірної Англії Боббі Чарльтон помер через випадкове падіння в будинку для літніх людей.

Про це пише BBC.

Чарльтон помер 21 жовтня у віці 86 років у лікарні Маклсфілд. Він жив у закладі для хворих на деменцію, втратив рівновагу, коли встав зі стільця, впав і вдарився об підвіконня й, можливо, об радіатор.

Його відправили до місцевої лікарні, перш ніж перевезти до лікарні Маклсфілда. Рентген грудної клітки та компʼютерна томографія показали, що Боббі зламав ребра і, ймовірно, хворів на пневмонію. За пʼять днів легендарний футболіст помер.

Причинами смерті назвали травму легенів, падіння і деменцію.

«Персонал будинку дуже любив сера Боббі, піклувався про нього та підтримував його, як і всіх наших мешканців», — розповіла представниця будинку для хворих на деменцію, де жив Чарльтон.

  • Роберт Чарльтон, більш відомий як Боббі Чарльтон, провів 758 матчів і забив 249 голів. У складі «Манчестер Юнайтед» форвард виграв Кубок європейських чемпіонів, тричі ставав чемпіоном Англії та володарем Кубка Англії. За англійську збірну Чарльтон зіграв 106 поєдинків і записав на свій рахунок 49 голів.
  • За підсумками 1966 року Боббі був визнаний найкращим гравцем Європи та отримав «Золотий мʼяч».