Новини

Нардепу від ОПзЖ Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобовʼязання

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Синиця Олександр / УНІАН

Печерський районний суд змінив запобіжний захід для народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука з домашнього арешту на особисте зобовʼязання до 31 грудня. Нардепа судять у справі про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Чорному морі.

В Офісі генпрокурора пояснили, що у Медведчука закінчився максимальний шестимісячний термін цілодобового домашнього арешту у цьому кримінальному провадженні. Тож продовжити його не можливо.

Єдиним варіантом було обрати нардепу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням на підозрюваного низки обов’язків, серед яких:

«Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу», — сказав Медведчук журналістам після завершення засідання, назвавши обрання запобіжного заходу незаконним і політично мотивованим.

Зазначимо, що Медведчук наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом у іншому кримінальному провадженні — за фактом державної зради і сприяння терористичній діяльності щодо постачання вугілля з ОРДЛО.