Новини

У Литві запропонували надати Україні ПДЧ в НАТО в обмін на запуск «Північного потоку — 2»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс назвав помилкою угоду США і Німеччини щодо газопроводу «Північний потік — 2».

Як повідомляє The Baltic Times, глава литовського МЗС запропонував виправити цю помилку, надавши Україні чітку перспективу членства в НАТО, або змусити Росію вивести свої війська з українських територій.

«Ця помилка дорого коштуватиме. Бачу можливість виправити цю помилку, [...] якщо Україні буде запропонований План дій щодо членства в НАТО, або запуск газопроводу буде використаний як важіль для вимоги виведення російських військ із території України», — сказав він.

На думку Ландсбергіса, новий газопровід є «великою перемогою» для президента Росії Володимира Путіна, який «повинен заплатити дійсно високу ціну за цю перемогу».

«Це серйозний важіль, і є можливість використовувати його для досягнення мінімального позитивного результату. Якщо цього не зробити, це буде збитком [...] насамперед для тих країн, які погодилися на «Північний потік — 2», — додав міністр закордонних справ Литви.