Новини

США запроваджують нові торгові санкції проти Росії за отруєння Навального та Скрипалів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

США оголосили про нові торгові санкції проти Росії, вони набудуть чинності у четвер, 18 березня. Про це йдеться у повідомленні Міністерства торгівлі США.

Причина санкцій — те, що уряд Росії застосував хімічну або біологічну зброю проти своїх громадян.

«Міністерство торгівлі прагне запобігти доступу Росії до секретних технологій США, які можуть бути використані для її зловмисної діяльності в галузі хімічної зброї», — заявили у Міністерстві.

Також санкції передбачають, що:

Нагадаємо, 4 березня 2018 року Росія отруїла «Новачком» ексшпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію у британському місті Солсбері. Вони обидвоє вижили і, за повідомленнями ЗМІ, переїхали до Нової Зеландії.

Вже у вересні 2018 року британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Щодо отруєння Олексія Навального, то він потрапив до лікарні Омська із сильним отруєнням 20 серпня 2020 року. Тоді він впав у кому. 21 серпня Навального відправили літаком до Німеччини. 2 вересня уряд Німеччини оголосив, що російського політика отруїли речовиною з групи «Новачок».