Новини

«Це має трактуватися як особисте»: нардепам зі «Слуги народу» розповіли, як коментувати скандал із санкціями Дубінського

Автори:
Марія Жартовська, Олексій Ярмоленко
Дата:

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Народним депутатам від «Слуги народу» роздали тези, як коментувати скандал навколо введення санкцій проти їхнього однопартійця Олександра Дубінського.

Відповідний документ опинився у розпорядженні «Бабеля».

Насамперед, нардепам радять запевнити у тому, що Україна у жодному разі не втручається у вибори в інших країнах, а стратегічне партнерство з США є важливим і не може бути переглянуте через «особистісну проблему».

У питанні санкцій проти Дубінського депутатам радять зводити це питання до рівня особистостей і не ототожнювати дії нардепа з діями усієї фракції чи партії.

«Прогнозувати, яким буде загальне рішення фракції з приводу Дубінського, справа невдячна. Але, що точно можна сказати, особисті справи будь-кого з народних депутатів не можуть ототожнюватись з діяльністю всієї фракції або підміняти діяльність фракції. «Слуга народу» буде виконувати передвиборчу програму партії і президента незалежно від того, чим закінчиться історія з Дубінським», — йдеться у документі.

Також зазначається, що у фракції поки немає рішення щодо Дубінського, адже нардепи не можуть скасувати санкції або притягнути його до якоїсь відповідальності. Водночас сам Дубінський прагне довести свою невинуватість юридичним шляхом, а тому «варто зачекати, як спрацюють юридичні механізми, а потім — робити висновки».

Що стосується нардепа Андрія Деркача, якого у США називають російським агентом, то «слугам» радять казати, що його діяльність має перебувати у компетенції спецслужб.