Новини

Російську вакцину від коронавірусу вироблятимуть у Бразилії, хоча препарат ще не пройшов третій етап випробувань

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

health.mil

Бразильський технологічний інститут готовий до виробництва суперечливої вакцини від коронавірусу, нещодавно зареєстрованої в Росії, про що домовився з Російським фондом прямих інвестицій. При цьому сам препарат «Спутник V» ще не пройшов третій етап клінічних досліджень.

Як повідомляє Reuters, інститут бразильського штату Парана очікує початку виробництва з другої половини 2021 року. При цьому імпорт російського препарату може початися навіть раніше, якщо відповідний дозвіл надасть державний регулятор.

Згідно з договором про співробітництво з російською компанією, інститут організовує виробництво вакцини та її поширення в Бразилії та інших країнах Латинської Америки. Також інститут висловив готовність брати участь у проведенні третього етапу тестування препарату.

Російський посол у Бразилії Сергій Акопов заявив, що його держава готова підписати домовленість про виробництво вакцини також зі штатом Баїя.

Проте експерти в галузі охорони здоров’я висловили своє занепокоєння щодо безпечності «Спутник V», що не пройшла необхідний етап масового тестування. В цей час Міністерство охорони здоров’я Бразилії заявляє про готовність закупки 100 млн доз вакцини від коронавірусу, яку виробляє британська AstraZeneca.

У Бразилії від коронавірусу померла бабуся першої леді Мішель Болсонару. Також на коронавірус перехворів президент Жаїр Болсонару. Наразі Бразилія посідає друге місце в світі за рівнем поширення коронавірусу: в країні зареєстровано більш ніж 3 млн випадків і 104 тис. смертей.