Що подивитися у вихідні. Інтригуючий детективний серіал «Тіла», жовчна комедія «Літні татусі» та документалка про британського автора шпигунських романів Джона ле Карре

Автор:
Дмитро Раєвський
Редактор:
Катерина Коберник
Дата:
Що подивитися у вихідні. Інтригуючий детективний серіал «Тіла», жовчна комедія «Літні татусі» та документалка про британського автора шпигунських романів Джона ле Карре

Apple TV

Цього тижня на Netflix, Apple TV+ і Prime Video вийшли чотири цікаві релізи. Це фантастичний детективний мінісеріал «Тіла» за мотивами графічного роману Сі Спенсера, комедія «Літні татусі» від стендапера Білла Барра, третій сезон фантастичного серіалу «Завантаження» і документальний фільм «Голубиний тунель» про життя письменника Джона ле Карре. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків та підказує, що подивитися у вихідні.

Детективний мінісеріал «Тіла»

Про що серіал. Мінісеріал за мотивами однойменного графічного роману британського письменника Сая Спенсера. У 2023 році детектив Шахара Хасан знаходить тіло чоловіка в лондонському районі Вайтчепел. Дивним чином це саме тіло на тому ж самому місці знаходять детективи Чарльз Вайтмен і Альфред Гіллінгед, але у 1941 та 1890 роках відповідно. А детектив Айріс Меплвуд знаходить тіло в Лондоні майбутнього — у 2053 році. Чотирьом детективами з різних епох тепер доведеться розкрити таємницю, яка суттєво вплине на їхні життя та історію Британії.

Bodies / Netflix / шоуранер — Пол Томалін / у головних ролях — Шира Хаас, Стівен Ґрем, Амака Окафор, Джейкоб Форчун-Ллойд, Кайл Соллер / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 75% від критиків, 62% від глядачів / рейтинг IMDb — 7,3.

Що кажуть критики. The Guardian пише, що це достатньо хороший серіал, щоб за першою серією одразу подивитися другу і так до кінця. The Hollywood Reporter каже, що серіал не настільки амбітний, щоб вразити глядача емоційно, але все одно історія вийшла гарна.

Комедія «Літні татусі»

Про що фільм. Джек, Коннор і Майк — старі друзі, які мають спільний бізнес з торгівлі текстильними виробами. Усі вони — чоловіки 40+, із дітьми, але з різними сімейними історіями. Вони вводять у свій бізнес молодого стартапера Аспена, який згодом вичавлює їх з власної компанії. Чоловіки опиняються на роздоріжжі — карʼєрному, сімейному і взагалі життєвому. Вони погано розуміють сучасний світ і його виклики та ностальгують за старими часами. Це перший повнометражний фільм стендап-коміка Білла Барра.

Old Dads / Netflix / режисер — Білл Барр / у головних ролях — Білл Барр, Боббі Каннавале, Бокім Вудбайн / тривалість — 1 година 44 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — ще немає / рейтинг IMDb — ще немає.

Що кажуть критики. The New York Times називає фільм задовільним і каже, що Барр досить досвідчений в жартах про сучасний світ. The Guardian, навпаки, вважає комедію злою, несмішною і надто жовчною.

Фантастичний серіал «Завантаження» — третій сезон

Про що серіал. У 2033 році існує технологія, яка дозволяє завантажити свідомість людини після її смерті до віртуального світу. Є різні такі світи, які людина може обрати залежно від свого смаку і статків. Програміст Нейтан Браун потрапляє в ДТП, і лікарям не вдається його врятувати. Йому пропонують «жити» у віртуальному елітному комплексі Lake View. Він вагається, але його дівчина Інґрід переконує Нейтана, що це гарна ідея. Згодом працівниця технічної підтримки Нора, яка займається «поселенням» Нейтана в Lake View, починає підозрювати, що його смерть не була випадковою.

Upload / Prime Video / шоуранер — Ґрег Деніелс / у головних ролях — Роббі Амелл, Енді Елло, Аллеґра Едвардс, Зайнаб Джонсон / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 88% від критиків, від глядачів ще немає / рейтинг IMDb — 7,9.

Що кажуть критики. Collider вважає, що після сумнівного другого сезону третій пропонує цікаві сюжетні лінії, а хімія між Амеллом і Елло сягнула нового рівня. AV Club пише, що до рівня першого сезону третій все одно не дотягує.

Документальний фільм «Голубиний тунель»

Про що фільм. Документальний фільм на основі великого інтервʼю з Джоном ле Карре — автором популярних шпигунських романів, центральним героєм більшості з яких був агент MI6 Джордж Смайлі. Письменник, якого насправді звали Девід Джон Мур Корнвел, і сам працював у британській розвідці. У другій половині ХХ століття він став відомий як автор більш реалістичних шпигунських історій, ніж «Бондіана» Яна Флемінга. Джон ле Карре помер у 2020 році.

The Pigeon Tunnel / Apple TV+ / режисер — Еррол Морріс / тривалість — 1 година 34 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 95% від критиків, від глядачів ще немає / рейтинг IMDb — 7,5.

Що кажуть критики. The Guardian пише, що в цьому фільмі по суті немає нічого нового, але дивитися його все одно цікаво. The New York Times каже, що в деяких реконструкціях подій, які зробив режисер, навіть немає потреби, бо слухати героя інтервʼю вже цілком достатньо.

Ми не Netflix і не Apple, але теж робимо якісний продукт, і саме зараз нам потрібна ваша підтримка: 🔸 у гривні, 🔸 у криптовалюті, 🔸 Patreon, 🔸 PayPal: [email protected]