Що подивитися у вихідні. Новий фільм Леоса Каракса «Аннетт» з Адамом Драйвером, «Ремінісценція» з Гʼю Джекманом і серіал «Кафедра»

Автор:
Дмитро Раєвський
Редактор:
Катерина Коберник
Дата:
Що подивитися у вихідні. Новий фільм Леоса Каракса «Аннетт» з Адамом Драйвером, «Ремінісценція» з Гʼю Джекманом і серіал «Кафедра»

Reminiscence

За останній тиждень на Netflix, Amazon Prime, HBO Max та Apple TV+ з’явилися п’ять цікавих релізів. Серед них — другий сезон серіалу «Сказати правду» про журналістку, яка розслідує злочини у своєму подкасті, новий фільм відомого режисера Леоса Каракса «Аннетт» з Адамом Драйвером і Маріон Котіяр, а ще — фантастичний трилер «Ремінісценція» з Гʼю Джекманом і Ребеккою Фергюсон. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і радить, що подивитися у вихідні.

Серіал «Кафедра»

Про що серіал. Джи-Юн Кім стає завідувачем кафедри англійської мови у вигаданому Університеті Пембрук. У неї одразу починаються проблеми. По-перше, до неї кафедрою ніколи не керували люди з азійським корінням — це викликає скепсис у деяких її колег. По-друге, керівництво дає їй завдання — відправити на пенсію щонайменше трьох професорів. Кім доведеться зіштовхнутися з інтригами та вирішити, кого саме звільнити з університету.

The Chair / Netflix / шоуранер — Аманда Піт / у головних ролях — Сандра О, Холланд Тейлор, Джей Дюпласс / тривалість — 6 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 83% / рейтинг IMDb — 7,4.

Що кажуть критики. Arizona Republic відзначає чудову гру Сандри О, але пише, що серіал закінчується незрозуміло, тож потрібен другий сезон. CNN зазначає, що серіал вдало поєднує комедію і драму та відкриває глядачам закритий світ наукових кіл.

Фантастичний трилер «Ремінісценція»

Про що серіал. У недалекому майбутньому рівень світового океану піднявся, і вода почала затоплювати міста. Колишній військовий Нік Банністер живе в напівзатопленому Маямі та заробляє на життя тим, що пропонує клієнтам можливість пережити будь-які спогади, які вони забажають. Одного разу до нього за спогадами приходить Мей, і вони стають коханцями. Але спогади іншого клієнта Ніка втягують Мей у кримінальну історію з жорстокими вбивствами. Тепер Ніку треба врятувати Мей та зʼясувати, хто ж вона насправді.

Reminiscence / HBO Max / режисер — Ліза Джой / у головних ролях — Г'ю Джекман, Ребекка Фергюсон, Тенді Ньютон / тривалість — 1 година 56 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 39% / рейтинг IMDb — 6,9.

Що кажуть критики. The Guardian вважає фільм дуже потужним естетично, але вторинним щодо «Початку» Крістофера Нолана. The Hollywood Repоrter зазначає, що у фільмі забагато розмов, а центральна любовна лінія набридає.

Фільм-мюзікл «Аннетт»

Про що фільм. У центрі сюжету — стендап-комік Генрі, його дружина — співачка Енн, а також їхня дочка Аннетт. Далі сюжет переказувати не варто, щоб не було спойлерів. «Аннетт» зняв відомий французький режисер незалежного кіно Леос Каракс, цей фільм відкривав Каннський кінофестиваль 2021 року. З усіх стримінгових платформ його покаже тільки Amazon Prime.

Annette / Amazon Prime / режисер — Леос Каракс / у головних ролях — Адам Драйвер, Маріон Котіяр, Девін Макдавелл / тривалість — 2 години 20 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 69% / рейтинг IMDb — 7.

Що кажуть критики. The Guardian пише, що це відвертий і божевільний фільм, який балансує на межі нервового зриву. The New York Times зазначає, що Адам Драйвер грає Генрі дуже правдоподібно та ідеально підходить на цю роль.

Серіал «Сказати правду» — другий сезон

Про що серіал. Поппі Парнелл — журналістка, яка веде власний подкаст у жанрі true crime. Вісімнадцять років тому вона допомогла зібрати докази проти Воррена Кейва, якого засудили за вбивство. Але тепер у справі з’являються нові обставини, які ставлять під сумнів вину Кейва. У першому сезоні Поппі мала з’ясувати, чи справді вона помилилась і відправила за ґрати невинну людину. У другому сезоні на Парнелл чекає нова справа, яка стосується її подруги дитинства.

Truth Be Told / Apple TV+ / шоуранер — Нішель Д. Трамбл / у головних ролях — Октавія Спенсер, Кейт Гадсон / тривалість — 10 епізодів / рейтинг IMDb — 7,1.

Що кажуть критики. IndieWire вважає, що попри неоднозначні враження від першого сезону, серіал продовжує досліджувати категорії правди і брехні на високому рівні.

Документальний фільм «Спогади вбивці: записи Нільсена»

Про що фільм. Деніс Нільсен — британський злочинець, який вбив 15 чоловіків, переважно безпритульних і убогих, і був затриманий у 1983 році. У в’язниці він записав аудіомемуари, де виклав історію свого життя та роздуми про те, чому в нього виникло бажання вбивати. Ці записи й стали основою для документального фільму. Нільсен помер у 2018 році.

Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes / Netflix / режисер — Майкл Харт / тривалість — 1 година 25 хвилин / рейтинг IMDb — 6,4.

Що кажуть критики. Evening Express пише, що ця документалка сподобається тим, хто раніше нічого не чув про справу Нільсена. Для більш обізнаних вона буде занадто короткою.

Ми щотижня відстежуємо новинки на стримінгах, аби ви нічого не пропустили. Підтримайте «Бабель» донатом.