Що подивитись у вихідні. Романтична комедія з Крістен Стюарт, новий бойовик від братів Руссо та драматичний мінісеріал із зіркою «Теорії великого вибуху»

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитись у вихідні. Романтична комедія з Крістен Стюарт, новий бойовик від братів Руссо та драматичний мінісеріал із зіркою «Теорії великого вибуху»

Karolina Uskakovych / «Бабель»

В останній тиждень листопада на стримінгових платформах Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max і Hulu з’явилося декілька гучних релізів. Серед найцікавіших — другий сезон популярного серіалу «Вірджин Рівер», різдвяна романтична комедія з Крістен Стюарт, новий бойовик про війну в Іраку від братів Руссо та драматичний мінісеріал «Стюардеса» із зіркою «Теорії великого вибуху» Кейлі Куоко. «Бабель» зібрав відгуки й оцінки критиків і підказує, що подивитися в вихідні.

Драма «Гілбільська елегія»

Про що фільм. В основі «Гілбільської елегії» однойменна біографія письменника та венчурного капіталіста Джеймса Девіда Венса. У книзі він розповідає про бідне дитинство поблизу Аппалачів, дорослішання, армію та вступ до елітного Єльського університету. У 2016 році біографія Венса стала бестселером у США — люди скуповували її, щоб зрозуміти виборців із сільської місцевості, які голосували за Дональда Трампа. Екранізація «Гілбільської елегії» фокусується на основних моментах книги, проте події в ній розгортаються нелінійно.

Hillbilly Elegy/ Netflix / режисер — Рон Говард / у головних ролях — Емі Адамс, Гейлі Беннетт, Гленн Клоуз, Фріда Пінто / тривалість — 1 година 56 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 25%.

Що кажуть критики. Decider каже, що «Гілбільська елегія» — не найгірший фільм цього року. Він просто поганий. The Times вважає, що гра акторів коливається від природної до карикатурної.

Комедія «Різдвяні хроніки: частина друга»

Про що фільм. «Різдвяні хроніки: частина друга» — сиквел популярного різдвяного фільму 2018 року. У центрі сюжету підліток Тедді Пірс та його молодша сестра Кейт. Батько дітей загинув, а мати на роботі, тому на Різдво вони залишилися самі. Тедді давно не вірить у Санта-Клауса, однак Кейт вважає, що він існує, і підбиває брата на авантюру. Вони влаштовують засідку на Санту, і, намагаючись довести, що він справжній, випадково гублять усі дитячі подарунки.

The Christmas Chronicles: Part Two / Netflix / режисер — Кріс Коламбус / у головних ролях — Джуда Льюїс, Курт Расселл, Ґолді Гоун / тривалість — 1 година 44 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 67%.

Що кажуть критики. Digital Spy каже, що фільм сподобається всім шанувальникам першої частини, — адже, добре це чи погано, він майже такий самий. The Daily Telegraph зазначає, що для свого жанру стрічка задовга.

Романтичний серіал «Вірджин Рівер», другий сезон

Про що серіал. В основі «Віджин Рівер» — серія однойменних романів американської письменниці Робін Карр. Головна героїня серіалу — акушерка Мелінда Монро. Жінка мешкає в Лос-Анджелесі, але після кількох травматичних подій вирішує змінити оточення і влаштуватися на роботу до каліфорнійського містечка Вірджин Рівер. Майже відразу після приїзду в Мелінди зав’язуються теплі стосунки з власником місцевого ресторану Джеком. Проте жінка швидко усвідомлює, що життя у Вірджин Рівер не таке просте, як здається на перший погляд.

Virgin River / Netflix / шоуранер — С`ю Тенні / у головних ролях — Александра Брекенрідж, Мартін Гендерсон, Тім Метісон, Аннетт Отул / тривалість — 10 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — відсутній.

Що кажуть критики. The Guardian зазначає, що другий сезон «Віржин Рівер» настільки ж чарівний, добрий та майстерно знятий, як і перший. Ready Steady Cut попереджає, що після другого сезону відразу захочеться подивитися третій.

Романтична комедія «Найщасливіша пора»

Про що фільм. Еббі та Гарпер зустрічаються вже майже рік. Коли Гарпер запрошує Еббі провести Різдво в її рідному місті, остання вважає це чудовою нагодою познайомитися з батьками дівчини та зробити їй пропозицію, але все виявляється не настільки просто — батьки та сестри Гарпер не мають жодного уявлення, що вона лесбійка. ЇЇ колишній хлопець досі сподівається, що одного дня вони будуть разом. Що відбувається насправді, знають лише двоє людей — найкращий друг Еббі Джон і колишня дівчина Гарпер, з якою та ніколи не показувалася на людях.

Happiest Season / Hulu / режисер — Клеа ДюВалл / у головних ролях — Крістен Стюарт, Маккензі Девіс, Даніель Леві / тривалість —1 година 42 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes —86%.

Що кажуть критики. Entertainment Weekly каже, що «Найщасливіша пора» — це продумана та щира комедія, що має набагато більше переваг, ніж недоліків. The Guardian визнає, що фільм цілком вписується в рамки романтичних комедій, проте все одно сприймається свіжим.

Драматичний мінісеріал «Стюардеса»

Про що серіал. Бортпровідниця Кассандра Бовден прокидається в готельному номері у Бангкоку з жахливим похміллям. У неї закривавлені руки, а поруч — тіло пасажира, з яким вона провела ніч. Що сталося, Кассандра не пам’ятає, а звертатися в поліцію страшно, тому вона швидко збирається і вирушає разом з колегами в аеропорт. Однак по прильоту до Нью-Йорку Кассандру зустрічають агенти ФБР. Вони починають розпитувати дівчину про те, що сталося в Бангкоку. Сценарій «Стюардеси» написаний за однойменним романом Кріса Божаляна.

The Flight Attendant / HBO/ шоуранер — Стів Йокей / у головних ролях — Кейлі Куоко, Міхіль Хейсман, Мерль Дандрідж, Зося Мемет / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 96%.

Що кажуть критики. CNN пише, що мінісеріал завдячує успіхом зірці «Теорії великого вибуху» Кейлі Куоко, яка передає дещо комічні аспекти долі Кассандри, не виходячи за межі трилеру. Variety вважає, що The Flight Attendant — це один із найяскравіших оригінальних серіалів HBO Max.

Бойовик «Мосул»

Про що фільм. «Мосул» — новий продюсерський проєкт братів Руссо. В основі бойовика — реальна історія про елітний підрозділ іракських спецпризначенців, який звільняв Мосул від бойовиків «Ісламської держави». Події у фільмі подано через сприйняття молодого працівника поліції Кави, якого рятує від терористів загін під керівництвом майора Хасема.

Mosul / Netflix / режисер — Мет'ю Майкл Карнаган / у головних ролях — Таер Аль-Шаей, Сухайл Алдаббах, Хаят Камілле / тривалість — 1 година 26 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 71%.

Що кажуть критики. Inverse називає «Мосул» найкращим бойовиком 2020 року. Натомість Hollywood Reporter каже, що фільм захопливий, проте не справляє сильного враження.

Драмеді «Дядько Френк»

Про що фільм. Чотирнадцятирічна Бет мешкає в невеликому місті в Південній Кароліні. Дівчинці складно порозумітися з однолітками, і їй здається, що її майже ніхто не розуміє. Єдина людина, з якою Бет подобається проводити час — це її дядько Френк, який викладає літературу в Нью-Йоркському університеті. Більшість родини не підтримує з Френком жодних стосунків. Що відбувається, Бет усвідомлює лише чотири роки потому. Дівчинка вступає до Нью-Йоркського університету й з’ясовує, що її дядько не лише одружений з лесбійкою, а й уже дванадцять років живе зі своїм хлопцем.

Uncle Frank / Amazon / режисер — Алан Болл / у головних ролях — Софія Лілліс, Пол Беттані, Стів Зан / тривалість —1 година 35 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes —78%.

Що кажуть критики. The Guardian зазначає, що фільм не настільки дотепний, як інші роботи Алана Болла, проте гра Пола Беттані — сильна й дуже переконлива. Decider вважає фільм занадто поверховим та буденним, щоб комусь рекомендувати.