Усі сперечаються через великий герб. Погляньте краще на народні варіанти — із Зеленським, «Мівіною» і котиками

Автор:
Катя Мещерякова
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Усі сперечаються через великий герб. Погляньте краще на народні варіанти — із Зеленським, «Мівіною» і котиками

Дизайн-відділ «Бабеля» створив свій варіант великого герба України.

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Девʼятнадцятого листопада Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило переможця у конкурсі на найкращий ескіз великого Державного герба України. Ескіз-переможець розробив художник-графік Олексій Кохан, він — співавтор малого герба. Роботу Кохана обрали зі 112 інших ескізів, які допустили до конкурсу. Користувачі Facebook і Twitter порівнюють його з заставкою радянського мультфільму «Карусель», критикують ескіз і пропонують свої варіанти — з Коломойським, курсом валют і голубами. Редакція «Бабеля» весь ранок переглядала меми на цю тему і вибрала найсмішніші з них.

Увечері 19 листопада міністр культури Олександр Ткаченко опублікував результати конкурсу на найкращий ескіз Державного герба України. Журі обрало ось цю роботу художника Олексія Кохана.

Тепер проєкт герба має пройти через Міністерство юстиції, яке передасть його на голосування в парламент. Якщо за документ проголосують 300 або більше нардепів, то ескіз Кохана стане офіційним великим гербом країни.

Те, що серед державних символів України має бути великий герб, зазначено в Конституції. Тризуб, який зараз використовують як малий герб України, має бути головним елементом великого герба. Ще один обовʼязковий елемент символу — герб Війська Запорозького, воїн-козак з мушкетом.

Користувачі соцмереж (і навіть офіційний акаунт «Укрпошти») вже висміяли проєкт великого герба й традиційно наробили мемів і колажів.