Що подивитись у вихідні. Другий сезон «Мандалорця», новий серіал про мисливців на привидів та романтична комедія з Еммою Робертс

Автор:
Яна Собецька
Редактор:
Дмитро Раєвський
Дата:
Що подивитись у вихідні. Другий сезон «Мандалорця», новий серіал про мисливців на привидів та романтична комедія з Еммою Робертс

Karolina Uskakovych / «Бабель»

Наприкінці жовтня на стримінгових платформах Netflix, Disney + та Amazon Prime Video відбулося п’ять цікавих релізів. Серед них — продовження космічного вестерну «Мандалорець» про пригоди найманця Діна Джаріна, романтична комедія «Пара на свята» з Еммою Робертс та новий серіал про мисливців на привидів. «Бабель» зібрав відгуки та оцінки критиків і радить, що переглянути у вихідні.

Космічний вестерн «Мандалорець» — другий сезон

Про що серіал. Сюжет у «Мандалорці» розгортається через пʼять років після завершення подій шостого епізоду «Зоряних війн». Імперія вже розпалася, проте прибічники Нового порядку досі переховуються у віддалених куточках Галактики, сподіваючись повернутися до влади. Мисливець за головами Дін Джарін, також відомий як Мандалорець, зазвичай заробляє на життя тим, що знаходить різноманітних злочинців та втікачів. Одного дня Дін отримує незвичне завдання — доставити клієнту-імперцю певний «вантаж». Мандалорець погоджується, однак усе йде не за планом — «вантаж» виявляється дитям, що володіє Силою. Дін вирішує врятувати малюка від імперців.

The Mandalorian / Disney + / шоуранер — Джон Фавро / у головних ролях — Педро Паскаль, Джина Карано, Карл Везерс / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 99%.

Що кажуть критики. CNN каже, що після успіху першого сезону до продовження «Мандалорця» висували високі вимоги, але другий сезон їм цілком відповідає. Radio Times пише, що продовження космічного вестерну містить багато нових локацій та сцен екшену.

Аніме «Кров Зевса»

Про що серіал. «Кров Зевса» — нова робота студії Powerhouse Animation, яка створила популярний анімаційний серіал «Кастлванія». У центрі сюжету — війна між давньогрецькими богами та титанами, через яку Землю заполонили моторошні демони. Єдиний, хто може їх зупинити — молодий грек на ім’я Герон. Хлопець живе звичайним життя і доглядає матір, коли несподівано дізнається, що має божественне походження, а його батько — Зевс. Перед Героном постає непросте завдання — навчитися користуватися своїми здібностями і врятувати від демонів як людство, так і Олімп.

Blood of Zeus / Netflix / шоуранери — Чарлі Парлапанідес, Влас Парлапанідес / у головних ролях — Клаудія Крістіан, Джейсон О'Мара, Меліна Канакаредес / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 100%.

Що кажуть критики. Ready Steady Cut запевняє, що «Кров Зевса» — один із найкращих серіалів цього року. Rotten Tomatoes пише, що Blood of Zeus має чудову візуалізацію та озвучку й цілком «заслуговує на місце на Олімпі анімаційних серіалів».

Романтична комедія «Пара на свята»

Про що фільм. Слоан та Джексон не прагнуть романтичних стосунків. Вони комфортно почуваються без пари, але втомилися від того, що родичі постійно запитують їх про особисте життя або намагаються з кимось познайомити. На свята ситуація стає особливо нестерпною, тому коли Слоан та Джексон випадково зустрічаються в супермаркеті напередодні Нового року, вирішують прикинутися парою. Вони домовляються, що матимуть суто дружні стосунки й разом проводитимуть Новий рік, Великдень та інші свята. Проте з часом між парою виникають справжні почуття.

Holidate / Netflix / режисер — Джон Вайтселл / у головних ролях — Люк Брейсі, Емма Робертс, Джессіка Кепшоу, Крістін Ченовет / тривалість — 1 година 43 хвилини / рейтинг Rotten Tomatoes — 50%.

Що кажуть критики. Entertainment Weekly називає Holidate «цілком посередньою романтичною комедією». Associated Press пише, що між Еммою Робертс та Люком Брейсі є іскра, проте сценарій та історія занадто слабкі, щоб це мало значення.

Горор «Його будинок»

Про що фільм. Бол та Ріал — молоде подружжя, яке вирішує втекти з Південного Судану через громадянську війну. Закохані вирушають на човні до Великої Британії, щоб розпочати там нове життя. Під час подорожі Середземним морем їхня дитина помирає. Самі Бол та Ріал у Великій Британії потрапляють спершу до табору біженців, а згодом — до будинку в невеличкому англійському місті, де мають чекати вердикту про моживість лишитися в країні. Невдовзі після прибуття подружжя помічає, що у стінах будинку мешкає щось зловісне.

His House / Netflix / режисер — Ремі Вікс / у головних ролях — Вунмі Мосаку, Сопе Дірісу, Метт Сміт, Гамба Коул / тривалість — 1 година 30 хвилин / рейтинг Rotten Tomatoes — 100%.

Що кажуть критики. Variety називає His House «вражаючим дебютом». На думку видання AV Club, фільм є потужним переосмисленням класичної історії про будинок з привидами та вирізняється майстерною акторською грою.

Комедія жахів «Шукачі правди»

Про що серіал. Гас працює на відомого інтернет-провайдера й заробляє на життя тим, що підключає людям 6G. У вільний від роботи час він веде YouTube-канал про паранормальні явища в Ковентрі. Таких явищ Гас знайшов небагато. Усе змінюється, коли йому доручають навчати нового стажера Елтона. Спершу Гасу не подобається перспектива проводити час із «нетямущим міленіалом», однак згодом він починає залучати хлопця до своїх розслідувань. Невдовзі після цього Гас та Елтон починають постійно стикатися з привидами та іншими потойбічними істотами, а місцеві — звертатися до них по допомогу.

Truth Seekers / Amazon Prime Video / шоуранери — Саймон Пегг, Нік Фрост / у головних ролях — Саймон Пегг, Нік Фрост, Самсон Кайо / тривалість — 8 епізодів / рейтинг Rotten Tomatoes — 79%.

Що кажуть критики. The Guardian вважає, що серіал є хорошим горором, проте в ньому занадто мало гумору, щоб він сприймався як комедія. Inverse зазначає, що Truth Seekers не може зрівнятися з попередніми роботами Фроста та Пегга, як-от «Зомбі на ім’я Шон» та «Кінець світу». На думку видання, серіал не надто смішний і не надто моторошний — він просто нудний.