4 дні до другого туру. Зеленський і Порошенко монтують на «Олімпійському» дві сцени — фоторепортаж

Автори:
Тереза Лащук, Юліана Скібіцька
Дата:
4 дні до другого туру. Зеленський і Порошенко монтують на «Олімпійському» дві сцени — фоторепортаж

Андрій Горб / «Бабель»

Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко домовилися про проведення дебатів на стадіоні «Олімпійський» — вони відбудуться 19 квітня о 19:00. Штаб Зеленського продає квитки по 1 копійці — в його команді повідомляють, що куплено вже 12 тисяч, але зараз сайт з продажу не працює. А на самому стадіоні вже готуються до дебатів — монтують дві сцени, на якій виступатимуть кандидати. theБабель сходив на стадіон — показуємо, що там зараз відбувається.

Стадіон «Олімпійський» розпочав підготовку до дебатів зранку 17 квітня — на наступний день після того, як кандидати домовилися про їхнє проведення. Встановлювати сцену на газоні не можна — 24 квітня на стадіоні відбудеться футбольний матч. Тому сцену монтують там, де зазвичай проходять концерти, а не посередині газону. Як заявили у штабі Зеленського, їхні опоненти вирішили теж поставити свій майданчик з іншого боку. Представник штабу Порошенка Олег Медведєв сказав, що «раз є одна сцена, то може бути і друга, але краще, якщо ми домовимося, щоб сцен на стадіоні не було». Таким чином, на стадіоні монтують дві сцени для кожного кандидата — у такому випадку незрозуміло, як вони дебатуватимуть. Сцену, де, можливо, буде Порошенко, як зауважив theБабель, встановлюють просто біля одного зі входів, тим самим перекриваючи його. Сцену Зеленського збирають навпроти — в іншому крилі.

Сцена, на якій, ймовірно, виступатиме Володимир Зеленський.

Андрій Горб / «Бабель»

Сцена, на якій, ймовірно, виступатиме Петро Порошенко.

Андрій Горб / «Бабель»

Фан-зону, за задумом, хочуть розділити на дві частини — для прихильників обох кандидатів. Ще 40 відсотків глядачів, як кажуть у штабі Зеленського, повинні складати люди, які не підтримують нікого. Як саме визначатимуть уподобання глядачів, у штабі не змогли відповісти. Але в соцмережах для прихильників Порошенка поширюють анкети, за списками яких будуть пускати на стадіон. Команда Зеленського запустила продаж квитків (по 1 копійці), але вже декілька годин сайт не працює.

На НСК «Олімпійський» приїхав міністр молоді та спорту Ігор Жданов. У коментарі theБабелю він сказав, що приїхав подивитися, «що відбувається з «Олімпійським», який підпорядковується Міністерству спорту». На питання, чи можна розділити фан-зону на дві частини та встановити дві сцени таким чином, щоб це відповідало правилам безпеки, він не відповів.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Андрій Горб / «Бабель»

Андрій Горб / «Бабель»