Главу Amazon Джеффа Безоса шантажують знімками з його коханкою. Він підозрює, що за цим стоїть влада США. Що відбувається?

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:
Главу Amazon Джеффа Безоса шантажують знімками з його коханкою. Він підозрює, що за цим стоїть влада США.  Що відбувається?

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Засновник і глава Amazon Джефф Безос 7 лютого опублікував листування з представником видавництва American Media, яке випускає таблоїд National Enquirer. Судячи з листування, Безоса шантажують: у розпорядженні таблоїду є інтимні фотографії Безоса та його коханки, телеведучої Лорен Санчес. Володіє таблоїдом видавець Девід Пекер, який приятелює з президентом Дональдом Трампом. Безос, зі свого боку, є власником видання The Washington Post, налаштованого опозиційно щодо Трампа. Розслідувати, як таблоїд отримав його листування, Безос найняв Гевіна де Беккера — фахівця з безпеки публічних персон та автора бестселера «Дар страху», де в одній із глав описана стратегія боротьби з шантажистами.

На початку січня глава корпорації Amazon Джефф Безос розлучився зі своєю дружиною Маккензі після 25 років шлюбу. Після цього американський таблоїд National Enquirer опублікував серію матеріалів про роман Безоса з американською телеведучою Лорен Санчес, зокрема їхні спільні фотографії та любовне листування. За даними NE, вони кілька разів таємно зустрічалися у пʼятизіркових готелях.

Про те, що відбувалося далі, стало відомо з колонки, яку Джефф Безос опублікував на онлайн-платформі Medium. Безос вирішив зʼясувати, яким чином National Enquirer отримав доступ до його особистого листування, і найняв провести розслідування Гевіна де Беккера — відомого в Голлівуді експерта з безпеки. За даними Безоса, голова American Media Девід Пекер розлютився, коли дізнався про розслідування стосовно National Enquirer. Після цього представники American Media звʼязалися з Безосом і «зробили пропозицію, від якої, як вони думали, я не зможу відмовитися».

Джефф Безос звинуватив видавця журналу National Enquirer, компанію American Media, та її очільника Девіда Пекера в тому, що вони його шантажують. У своїй колонці Безос цитує лист, який 5 лютого йому надіслав один із топ-менеджерів American Media Говард Ділан.

У листі Ділан повідомляє, що у таблоїда є девʼять знімків Санчес і Безоса, на одному з яких бізнесмен голий. Ці знімки таблоїд обіцяє опублікувати, якщо Безос не припинить розслідування і публічно не заявить, що матеріал National Enquirer не повʼязаний з політикою.

Безос стверджує, що у глави American Media Девіда Пекера близькі стосунки з президентом США Дональдом Трампом. І нещодавно American Media уклала угоду про імунітет з Міністерством юстиції США. Вона стосувалася порушень під час виборчої кампанії Трампа в 2016 році і виплат двом жінкам, Карен Макдугал і порноакторці Стефані Кліффорд, які хотіли розповісти про свої стосунки з чинним президентом.

У Пекера, за словами Безоса, є звʼязки і з королівською родиною Саудівської Аравії, членів якої підозрюють у причетності до вбивства колумніста The Washington Post Джамаля Хашоггі.

Сам Безос володіє виданням The Washington Post, яке критикує американського президента Дональда Трампа. Безос пише, що «деякі впливові люди», зокрема й сам Трамп, незадоволені редакційною політикою The Washington Post і тому вважають його своїм ворогом. І висвітлення вбивства Хашоггі «непопулярне в певних колах».

Справу про спробу шантажу Джеффа Безоса розслідує консультант з особистої безпеки Гевін де Беккер. Він працював у спецслужбах США, консультував охорону американських президентів та був радником при Міністерстві юстиції.

Після звільнення заснував компанію, яка займається охороною політиків, зірок шоу-бізнесу та інших відомих персон, проводить приватні розслідування і готує елітних охоронців. Серед його клієнтів були Мадонна, Шер, Джон Траволта, Білл Косбі.

Гевін де Беккер

Kevin Winter / Getty Images

Де Беккер написав кілька книг. Найвідоміша з них — «Дар страху». У ній описуються практичні поради щодо захисту від переслідувань, шантажу, анонімних телефонних дзвінків та інших потенційних загроз. Рекламуючи книгу де Беккера, американська телеведуча Опра Вінфрі сказала, що люди «можуть придбати душевний спокій».

У справі Безоса де Беккер заявляє про серйозні докази на користь версії про політичні мотиви шантажу. Подробиць він не розкриває і каже, що розслідування триває. За інформацією джерел, до зламу телефону Безоса для доступу до повідомлень можуть бути причетні спецслужби США.