Netflix знімає серіал «Відьмак», у головній ролі — Генрі Кавілл. Глядачі вже незадоволені

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:

Компанія Netflix працює над екранізацією серіалу «Відьмак», заснованої на однойменних творах Анджея Сапковського і серії компʼютерних ігор польських розробників CD Projekt RED. Вчора, 4 вересня, Генрі Кавілла затвердили на головну роль відьмака Геральта. Його одразу ж розкритикували. Кореспондент «Бабеля» зібрав всі деталі про новий проект, які можуть зацікавити як фанатів фентезійної саги, так і всіх шанувальників цього жанру.

Творці всесвіту «Відьмака»

«Сага про відьмака» — цикл книг польського письменника Анджея Сапковського в жанрі фентезі. Перша книга побачила світ у 1986 році, а остання — в 2013. Головний герой — Геральт з Ривии, відьмак-мутант, провідне завдання якого — знищення різних монстрів. Згідно кодексу відьмаків, Геральт не може втручатися в справи людей. Але слідувати кодексу у нього виходить далеко не завжди.

За мотивами книг в 2002 році був випущений польський повнометражний фільм і телесеріал з Міхалом Жебровським у головній ролі. Але екранізацію низько оцінили як критики, так і шанувальники.

Набагато більше сага Сапковського відома завдяки успішному циклу відеоігор польської студії-розробника CD Projekt RED. Перша частина була випущена в 2007 році. У 2011 році вийшло продовження гри під назвою «Відьмак 2: Вбивці королів». У травні 2015 року відбувся реліз третьої частини серії — «Відьмак 3: Дике Полювання».

Постер третьої частини гри «Відьмак 3: Дике Полювання».

thewitcher.com

Розробники анонсували нову рольову гру у всесвіті «Відьмака» — Thronebreaker: The Witcher Tales, яка очікується вже в 2018 році.

Що відомо про проект Netflix

Спочатку «Відьмак» планувався як повнометражний фільм, проте пізніше в Netflix відмовилися від цієї ідеї на користь серіалу. Перший сезон складатиметься з 8 серій, зйомки стартують 5 листопада 2018 року в Будапешті, а проходитимуть вони у Центральній та Східній Європі.

Завершити зйомки планують у травні 2019 року, а ось премʼєри варто очікувати не раніше 2020-го.

Виконавчі продюсери серіалу — Шон Деніел (фільм «Мумія») та Джейсон Браун (серіал «Простір»). Сценарій першого сезону написала Лорен Шмідт Хіссрич («Шибайголова», «Захисники»).

Також до команди продюсерів приєдналися ілюстратори, аніматори і режисери Томаш Багінський, відомий за оскароносною короткометражкою «Собор», і Ярек Савко. Обидва — з польської студії візуальних ефектів Platige Image, яка робила вступні відеоролики до всіх трьох частин компʼютерної гри «Відьмак».

Режисерами стали Алік Сахаров («Гра престолів», «Картковий будиночок»), який зніме чотири серії, в тому числі першу, по дві серії дістануться Алексу Гарсії Лопезу («Каратель», «Шибайголова») і Шарлотті Брандстрем («Стріла», «Окуповані»).

Генрі Кавілл зіграє відьмака Геральта

Генрі Кавілл відомий як Супермен з фільму «Людина зі сталі». Його проби на роль Геральта пройшли чотири місяці тому і, за словами головної сценаристки, були єдиними, які вразили команду творців.

Цю новину багато фанатів фентезійної саги зустріли з осудом. Штатний оглядач Forbes Пол Тэсси пише, що є сумніви у тому, чи вдасться Кавиллу передати усю багатогранність характеру Геральта, чи зможе він показати жорсткість, суворість і навіть жорстокість головного героя саги.

Комусь із шанувальників здавалося, що зовнішні дані актора не відповідають образу Геральта, а комусь — що з роллю відьмака краще впорається інший актор. Більшість пророкувала в відьмаки Мадса Міккельсена, виконавця ролі доктора Ганнібала Лектера в однойменному серіалі.

Але були й ті, хто залишився задоволений вибором Кавілла на головну роль.

Сам актор радіє затвердженню на роль Геральта і вже вживається в образ, граючи в The Witcher 3: Wild Hunt і перечитуючи романи Сапковського. А поки що просить шанувальників писати йому за новою адресою в Каер Морхен (фортеця, в якій живуть чаклуни, у всесвіті саги), а також попереджає, що відповідати буде вкрай рідко — він «занадто зайнятий полюванням на монстрів».

Яким буде «Відьмак» від Netflix

За словами творців, в серіалі використовуються образи не тільки з книг, але і з ігор, створюючи «власну, унікальну версію цього всесвіту».

Сам письменник Сапковський запрошений у проект в якості творчого консультанта. «Я дуже радий тому, що Netflix взялася за адаптацію моїх історій, при цьому зберігши вірність вихідному матеріалу і темам, на які я витратив більше тридцяти років», — говорить він.

Розробники CD Projekt RED у проекті Netflix участі не братимуть. Втім одному з продюсерів серіалу, Томашу Багинському дуже подобається Геральт саме з компʼютерної версії «Відьмака».

Завдяки серії твітів сценаристки Лорен Хіссрич з описом героїв, шанувальники саги точно можуть розраховувати на появу в серіалі знайомих персонажів: Йенніфер, Жовтцю, Цири, Регіса і багатьох інших.