У Львові відкрився 25 Book Forum. Ось який нон-фікшн там варто придбати

Автор:
Олександра Власюк
Дата:
У Львові відкрився 25 Book Forum. Ось який нон-фікшн там варто придбати

Артем Марков / «Бабель»

19 вересня у Львові розпочався один з найбільших книжкових фестивалів в Україні — 25 Book Forum (раніше — Форум Видавців). Кореспондентка «Бабеля» Олександра Власюк зібрала список нон-фікшн книжок, виданих та перекладених українською за останній рік, які варто придбати на ярмарці фестивалю (доведеться витратити 1868 гривень). Їх продаватимуть з 19 по 23 вересня на основній локації форума, в Палаці Мистецтв (вулиця Коперника, 17) та в наметах на проспекті Свободи (стометрівка поблизу Оперного театру).

Шахрайство на кожному кроці: навчись розпізнавати афериста

Автор: Віктор Мазур

Видавництво: Фоліо

Ціна: 135 грн

Віктор Мазур — фінансист за освітою, котрий все життя працює у галузі економіки. Ще з 90-х років він збирав інформацію про те, як шахраї дурять українців. Третя книга його серії «Шахрайство на кожному кроці» розповідає про різноманітні афери та радить, як їх уникати. Окремий розділ автор присвятив пенсіонерам, адже вони найчастіше потрапляють на гачок злочинців.

Хаос у Кремнієвій долині. Шалені гроші та неочікувані фіаско

Автор: Антоніо Ґарсіа Мартінес

Видавництво: Наш Формат

Ціна: 180 грн

Антоніо Ґарсіа Мартінес — засновник компанії AdGrok, яку придбав Twitter. Працював радникому Twitter і продакт-менеджером у Facebook. Його книга — про ці дві роботи. Перша половина присвячена Twitter та відкриває читачам світ венчурного капіталу. У другій йдеться про Facebook та низку компаній, які вийшли з культури стартапів, а тепер домінують в бізнес-середовищі. The New York Times називає книгу переконливою та вартою уваги, попри недоліки, а її автора не лише дослідником корпоративної та соціальної культури, а й вдумливим аналітиком бізнесу та політики.

Адаптивні ринки

Автор: Ендрю Ло

Видавництво: Book Chef

Ціна: 192 грн

Ендрю Ло — професор фінансів та науковий співробітник Національного бюро економічних досліджень. Він доводить, що сила ринків суттєво переоцінена. Натомість пояснює, що вони адаптуються під інстинкти інвесторів, тобто під відчуття людини. «Адаптивні ринки» увійшли до короткого списку бізнес-книг 2017 року за версією Financial Times та McKinsey. Видання називає книгу «opus magnum, створеним, щоб укласти теорію та представити її широкій аудиторії».

Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати

Автор: Джадсон Брювер

Видавництво: Vivat

Ціна: 145 грн

Джадсон Брювер — директор Терапевтичної нейробіологічної лабораторії при медичній школі Массачусетського університету. Понад 20 років вивчає механізми розвитку залежностей. Він розповідає, як їх виявити, встановити причину появи та позбутися назавжди. Головна мета автора — допомогти читачу сконструювати власний «компас усвідомленості». Цей інструмент дозволить не йти на поводі власних звичок та залежностей. Про це він також розповідає у своєму виступі на конференції TED.

Присутність. Як спрямувати свої сили на досягнення успіху

Автор: Емі Кадді

Видавництво: Vivat

Ціна: 165 грн

На першому курсі університету Емі Кадді потрапила в аварію та отримала важку травму голови. Лікарі не вірили, що вона зможе одужати повністю та відновити навчання. Але травма спонукала її розвіяти сумніви рідних та знайомих, здобути науковий ступінь, виступити на конференції TED, дослідити феномен присутності й стати знаменитою у цій галузі досліджень. Саме про нього ця книга. А також про те, як подолати стрес, тривогу та страх і позбутися сумнівів у собі.

Дякую за запізнення

Автор: Томас Фрідман

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля

Ціна:189 грн

Американський журналіст та тричі лауреат Пулітцерівської премії, Томас Фрідман видав нову книгу восени 2016 року. Вона стала бестселером The New York Times та Los Angeles Times, а також потрапила у список 10 книжок для читання від The Wall Street Journal. Тепер, через два роки з’явився її переклад українською. У книзі автор викладає власний погляд на те, як жити у добу прискорення, як адаптуватись до інновацій і масштабних змін, навчитись вчасно сповільнюватися та не забувати про вічні цінності.

Суперхаби: як фінансові еліти та їхні мережі керують світом

Автор: Сандра Навіді

Видавництво: Yakaboo publishing

Ціна: 218 грн

Сандра Навіді — консультантка з макроекономіки, засновниця і CEO компанії Beyond Global. Книга «Суперхаби» — результат чотирьох років досліджень на перетині економіки, фінансів та міжнародного права. У ній авторка не лише наводить приклади найбільших гравців фінансового світу, так званих суперхабів, а також аналізує їхню мережу як систему та оцінює її потенційну небезпеку для суспільства.

Площі та вежі. Соціальні зв’язки від масонів до фейсбуку

Автор: Ніл Ферґюсон

Видавництво: Наш Формат

Ціна: 195 грн

Ніл Ферґюсон — британський історик, журналіст, старший науковий співробітник Гарвардського і Стенфордського університетів. У новій книзі він переконує, що мережі — не новий феномен нашого часу. На його думку, інтернет лише пришвидшив та підсилив їхню роль, замінивши міські площі. Ферґюсон аналізує роль мереж в історії людства, вічне протистояння між мережами та ієрархічними структурами та пропонує засвоїти уроки, які дає історія поширення мереж.

Чому не варто боятися фемінізму

Автор: Тамара Марценюк

Видавництво: Видавничий дім «Комора»

Ціна: 170 грн

У 2017 році Тамара Марценюк видала книжку «Ґендер для всіх. Виклик стереотипам». Відгуки на неї приємно вразили авторку та надихнули створити аналогічний текст про фемінізм. У новій книзі «Чому не варто боятися фемінізму» вона розповідає про основні етапи світового феміністичного руху, його ключові постаті, праці та здобутки, які зараз ми сприймаємо як належне. А ще про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які працюють в Україні, щоб забезпечувати рівні права для жінок і чоловіків.

Як подружити дітей з емоціями. Поради «лінивої мами»

Автор: Анна Бикова

Видавництво: Book Chef

Ціна: 125 грн

Четверта книга Анни Бикової з серії «Лінива мама». Це книга-тренінг, мета якої навчити дітей та батьків розпізнавати власні та чужі емоції. На початку книги авторка пояснює, як саме з нею працювати, а тоді пропонує читачам виконувати завдання. У кінці видання можна знайти щоденник настрою, призначений для дітей.

Скок у гречку: переосмислення подружніх зрад

Автор: Естер Перел

Видавництво: Book Chef

Ціна: 154 грн

Книги бельгійської психотерапевтки Естер Перел перекладені 25 мовами світу, а її виступи на TED збирають понад 20 мільйонів переглядів. У новій книзі вона препарує любовну інтрижку. Чи може вона зруйнувати стосунки пари? Чому люди зраджують, навіть якщо їхній шлюб щасливий? Що таке зрада? Чи допускає шлюб любов на стороні? Чи можна кохати більш ніж одну людину одночасно? Естер Перел відповідає на ці питання, переплітаючи історії з життя з критичним психологічним і культурним аналізом.