Від обстрілу «Нової пошти» на Харківщині загинули шестеро, ще 16 постраждали

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Увечері 21 жовтня російські окупанти завдали ракетного удару по терміналу «Нової пошти» у селі Коротич на Харківщині. Через це загинули шість людей, ще 16 постраждали.

Про це пише поліція Харківської області.

На території терміналу перебували 22 працівники. Серед постраждалих — чоловіки віком від 19 до 43 років. Їх госпіталізували з травмами різного ступеня тяжкості.

Національна поліція України

Фахівці вибухотехнічного управління вилучили з місця події уламки ракети С-300. Слідчі разом із криміналістами і судмедекспертами оглядають тіла загиблих.

Поліція документує наслідки воєнного злочину росіян і відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

У ДСНС додають, що через удар сталася значна руйнація будівлі терміналу, пошкоджені сім вантажівок і два напівпричепи. Також спалахнула пожежа на площі близько 300 квадратних метрів, яку вже загасили рятувальники.

Інноваційний термінал «Нової пошти» у Харкові став четвертим інноваційним терміналом компанії та першим на сході України. Термінал отримав назву ХАІ (Харків. Автоматизація. Інновації). Він займає площу понад 19 тисяч квадратних метрів та оснащений автоматизованим обладнанням нідерландської компанії Vanderlande. Воно здатне обробляти 8 500 посилок на годину. Загальна потужність терміналу — до 20 тисяч посилок за годину.

  • О 22:12 Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичних ракет у Харківській області. Вже за хвилину мер Харкова Ігор Терехов додав, що в місті лунають вибухи.