Нова амбасадорка ЄС Катаріна Матернова почала роботу в Україні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

В Україні почала роботу новопризначена амбасадорка Євросоюзу Катаріна Матернова.

Про це повідомило представництво ЄС.

Матернова вручила копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ Євгенові Перебийнісу за кілька годин після приїзду в Київ.

«Катаріна Матернова і команда представництва ЄС працюватимуть над поглибленням міцного партнерства Євросоюзу й України у вирішальний час», — зазначили у представництві.

Пресслужба МЗС додала, що на зустрічі з Матерновою заступник міністра висловив вдячність ЄС за економічну і військову допомогу, а також за політичну підтримку і санкційний тиск на росію.

«Євген Перебийніс і Катаріна Матернова обмінялися думками щодо стану виконання Україною семи рекомендацій Європейської комісії. При цьому заступник міністра закордонних справ висловив сподівання на ухвалення рішення про початок передвступних переговорів про вступ нашої держави в ЄС до кінця 2023 року», — повідомили в МЗС.

  • Уродженка Словаччини Матернова змінила на посаді посла ЄС Матті Маасікаса. До призначення на посаду амбасадора вона була заступницею генерального директора директорату Європейської комісії з питань політики сусідства і переговорів щодо розширення — займалася розвитком політики сусідства і розширення ЄС, а також підтримувала тісні контакти з українською владою.