Зеленський: Україна отримає від союзників додаткові системи ППО

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку нової допомоги від Німеччини, що передбачатиме посилення протиповітряної оборони, техніку та артилерію для українських сил.

«ППО, артилерія, техніка. Те, про що домовлялися з канцлером [Німеччини Олафом] Шольцом. Те, про що сьогодні говорили з міністром закордонних справ Німеччини [Анналеною] Бербок — вона була з візитом в Україні, зустрівся з нею сьогодні в Києві. Дуже важливо, що партнери чують потреби нашої держави, наших воїнів, захисту нашої енергетики. Я впевнений — буде результат», — сказав він.

Зеленський додав, що є просування в переговорах із партнерами щодо надання систем протиповітряної оборони.

«Додаткові системи в Україні будуть», — запевнив президент.

  • 11 жовтня 2022 року тодішній міністр оборони Олексій Резніков оголосив про доправлення першої німецької системи ППО IRIS-T в Україну. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив 24 жовтня, що Німеччина найближчим часом надасть Україні ще три системи IRIS-T. 19 квітня Німеччина передала Україні другий із чотирьох обіцяних комплексів протиповітряної оборони IRIS-T. Окрім того, Україна використовує німецькі самохідні зенітні установки Gepard.
  • Німецький виробник зброї Diehl Defence планує збільшити виробництво зенітних ракетних комплексів IRIS-T. Про це 5 вересня повідомив головний програмний директор компанії Гаральд Бушек, мовляв, в Україні німецька ППО демонструє рекордну ефективність.