У США з аукціону продадуть понад сто памʼятних речей гурту The Beatles

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У Нью-Джерсі з аукціону продадуть понад сотню памʼятних речей учасників легендарного гурту The Beatles. Очікують, що вони коштуватимуть $6 мільйонів.

Про це пише CNN.

Серед лотів також є альбом With the Beatles, підписаний Джоном Ленноном і Рінго Старром, і квиток з першого концерту The Beatles у США.

Також продадуть костюм, який колись носив Джон Леннон, пару звукозаписних консолей, якими гурт користувався у студії Abbey Road, і набір карикатур із підписом.

Очікується, що квиток на виставу Washington Coliseum 1964 року продадуть за $4 000—6 000. Карикатури, намальовані на стіні для «Шоу Еда Саллівана», оцінюють від $750 тисяч до мільйона, а чорний вечірній костюм Леннона — у 500 000—750 000.

Ще один лот — підписана Джорджем Гаррісоном від руки вітальна листівка, на якій зображений Адольф Гітлер. На листівці написано: «Стіву. З днем народження, друже», і підпис — «Адольф Шикенгрубер, Джордж, Олівія та Дані».

У книзі, опублікованій у 1989 році, стверджувалося, що Гаррісон володів нацистськими памʼятними речами, зокрема мав фотографії Гітлера. Гаррісон завжди це заперечував і навіть подав до суду на журнал, який писав про це.

  • Шанувальники гурту The Beatles оголосили в розшук бас-гітару, на якій колись грав Пол Маккартні. На цьому інструменті він виконував, зокрема, композиції “Twist and Shout”, “Love Me Do” і “She Loves You”. Востаннє гітару бачили у 1969 році, коли The Beatles записували проєкт Get Back/Let It Be. Відтоді вона зникла.