Поблизу Керченської протоки дрон атакував російський танкер SIG. Він пошкоджений

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У районі Керченської протоки надводний дрон поцілив у російський танкер SIG. Він не може рухатися самостійно, а його машинна зала затоплена.

Про це повідомляють «Радіо Свобода», низка російських медіа і Telegram-каналів.

Дрон поцілив у танкер 4 сепрня приблизно о 23:20. SIG у цей момент стояв на баласті в південній частині Керченської протоки. Пробоїна утворилася в зоні машинного відділення на ватерлінії з правого борту. Екіпаж з 11 людей почав викачувати воду. Постраждалих нібито немає.

У Морському рятувальному центрі рф повідомили, що екіпаж у безпеці. До танкера вирушили рятувальники.

Низка російських Telegram-каналів публікують фото з пошкодженого танкера. Тим часом моніторингові групи публікують перехоплені переговори екіпажу.

NV з посиланням на джерела пише, що атака на SIG — це спецоперація СБУ і Військово-морського флоту. Атакуючий дрон ніс 450 кг тротилу. Коли він досяг цілі, стався «феєрверк», оскільки танкер був навантажений паливом. Видання опублікувало відео моменту ураження танкера.

Згодом голова СБУ прокоментував атаки дронів на російські кораблі.

«Будь-яка «бавовна», що відбувається із кораблями рф чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком щодо ворога. Більш того, такі спецоперації проводяться у територіальних водах України та є повністю законними», — заявив Василь Малюк.