Нардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова помітили у пʼятизірковому готелі на Мальдівах. Він написав заяву на складання повноважень

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Заступника голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова в середині липня бачили у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на джерела.

У цьому готелі одна ніч у номері на двох коштує від 100 тисяч гривень (за віллу на пляжі з басейном і двоспальним ліжком) до 323 тисяч гривень (за віллу з двома спальнями та басейном). Також там є пропозиція за понад мільйон гривень за одну ніч — у номері з трьома спальними кімнатами, басейнами та доступом до пляжу.

Працівники курорту підтвердили, що Юрій Арістов справді жив у них, але вже виїхав. У якому номері він відпочивав, невідомо.

«Слідство.Інфо» надіслало запит, але нардеп і його прессекретар не відповіли. Потім журналісти звʼязалися з дружиною Арістова Мариною. Вона сказала, що нардеп був у Вільнюсі, а також додала, що «у неї своє особисте життя, а у чоловіка — своє».

На своїй сторінці у Facebook Юрій Арістов 7 липня публікував знімки з Вільнюсу. Під світлинами він написав: «В оборонному комітеті Сейму обговорили постачання установок NASAMS, які Литва придбала для української армії».

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія пообіцяв ініціювати призупинення членства Арістова у фракції. Також він планує запросити всі документи по відрядженнях та перевірити всю інформацію. У разі підтвердження Арахамія вимагатиме виключити нардепа з комітету і відібрати у нього мандат.

Пізніше Юрій Арістов написав заяву про складання повноважень народного депутата України. Голова Верховної Ради повідомив, що її розглянуть на найближчому пленарному засіданні.

  • У 2019 році Юрій Арістов був обраний народним депутатом IX скликання від партії «Слуга народу».