У Новій Зеландії озброєний чоловік убив двох людей перед початком Чемпіонату світу з футболу серед жінок

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Чоловік, озброєний рушницею, відкрив вогонь на будівельному майданчику в центрі Окленду в Новій Зеландії. Це сталося за кілька годин до церемонії відкриття Чемпіонату світу з футболу серед жінок, пише CNN.

Премʼєр-міністр Нової Зеландії Кріс Хіпкінс заявив, що троє людей загинули, включно зі стрільцем. За словами комісара поліції Нової Зеландії Ендрю Костера, один офіцер загинув, коли намагався знешкодити нападника. Четверо цивільних отримали поранення.

Reuters

Чоловік працював на будмайданчику, де почав стріляти, тому вважають, що інцидент повʼязаний з його роботою. За словами правоохоронців, у нападника не було ліцензії на вогнепальну зброю.

Поліція Нової Зеландії заявила, що стрілянина не становить загрози національній безпеці, а офіційні особи підтвердили, що церемонія відкриття Чемпіонату світу з футболу серед жінок і перша гра відбудуться за планом. Однак показ матчу на великому екрані у фан-зоні в центрі Окленду скасували.

ФІФА висловила «найглибші співчуття родинам і друзям жертв».

  • Із 20 липня до 20 серпня в Австралії та Новій Зеландії проходитиме Чемпіонат світу — 2023 з футболу серед жінок. Уперше його провели в 1991 році. Цього року в змаганнях візьмуть участь 32 збірні.