Оновлено. Одеський обласний ТЦК прокоментував конфлікт із побиттям чоловіка в Одесі

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Одеський обласний військкомат прокоментував відео побиття чоловіка, яке викликало суспільний резонанс. На кадрах видно, як військові затримали чоловіка й повалили його на землю, після чого заштовхнули в автомобіль.

Одеський ТЦК пояснив, що цей чоловік вів пряму трансляцію розгортання мобільного блокпоста, що суворо заборонено нормами правового режиму воєнного стану.

Представники Нацгвардії зробили чоловіку зауваження, після чого почався конфлікт.

«Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів громадянин почав погрожувати і поводився агресивно, не припиняючи провокацій. Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування», — пояснили в ТЦК.

Нацгвардія у коментарі «Бабелю» наголошує, що саме нацгвардійці не причетні до побиття чоловіка.

Водночас в обласному військкоматі зазначили, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту, але «принципова позиція командування полягає в реальній перевірці та реагуванні на запити суспільства, налагодженні цивілізованої комунікації з усіх питань».

Оновлення: У попередній версії новини ми вказали, що чоловіка побили представники Нацгвардії, але це не так. Вони тільки зробили чоловіку зауваження, а до фізичних дій вдалися працівники військкомату.

Просимо вибачення за некоректність трактування.