Джордж Сорос передав синові контроль над своєю фінансовою імперією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський фінансист-мільярдер, філантроп та інвестор Джордж Сорос передав 37-річному синові Алексу контроль над своїми фондами «Відкрите суспільство» (OSF).

Про це пише The Wall Street Journal.

Хедж-фонд вартістю $25 мільярдів жертвує гроші на гуманітарні та демократичні цілі, починаючи від реформи кримінального правосуддя і закінчуючи ініціативами щодо зміни клімату. Загалом фонд підтримує демократичні та ліберальні ініціативи, а також групи, що підтримують права людини в усьому світі.

Алекс Сорос сказав газеті, що він більш політичний, ніж Сорос-старший. Він стурбований тим, що Дональд Трамп прагне знову зайняти крісло в Білому домі. «Хоч би як мені хотілося забрати гроші з політики, поки це робить інша сторона, нам теж доведеться це робити», — додав він.

Пріоритети фонду за Сороса-молодшого в політиці не зміняться. Він збільшить підтримку виборчих прав і демократій.

  • У грудні рада OSF обрала Алекса Сороса своїм головою. Він керує політичною діяльністю як президент комітету політичних дій Сороса.
  • Самого Джорджа Сороса і його фонд часто критикують політики-популісти, такі як премʼєр Угорщини Віктор Орбан, експрезидент США Дональд Трамп. В Україні Сороса в негативному впливі на країну звинувачували проросійські політики та діячі, що виступали проти реформ.