ЗСУ звільнили селище Благодатне на село Нескучне у Донецькій області

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша повідомила про звільнення селища Благодатне на Донеччині, що нижче Великої Новосілки.

У ході операції українські захисники взяли в полон російських військових.

Речник сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону розповів, що Благодатне Донецької області на межі з Запорізькою областю звільняв і заступник командира 68 бригади. Він йшов у штурмовій групі, яка звільняла приміщення сільського клубу.

Російські війська чинили опір до останнього.

«Завдяки пострілу з гранатомета зробили в стіні клубу дірку, буквально через ту діру зайшла група на захоплення, далі відбувалася зачистка. Взяли в оточення кілька ворогів. Пропонували здатися, ті, з останніх, відмовилися це робити, тому відбулася зачистка. Одночасно була звільнена і школа, подавлено вогневий натиск зі школи і з клубу. В ході операції вдалося взяти в полон російських військових», — розповів Шершень.

Він додав, що вдалося взяти в полон 6 окупантів, з яких двоє — російські військовослужбовці, а інші — представники «ДНР».

Згодом 7 батальон «Арей» УДА повідомив про звільнення села Нескучне Волноваського району Донецької області. Це сталося вчора, 10 червня.

Нескучне знаходиться за Благодатним, про звільнення його було оголошено сьогодні, поблизу селища Велика Новосілка.