Бразилія почне платити бідним родинам за порятунок джунглів Амазонії

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Уряд Бразилії запустить соціальну грантову програму для бідних родин, члени яких займаються охороною та захистом тропічних лісів Амазонки.

Про це пише Reuters.

Програма під назвою Bolsa Verde спочатку почне працювати у бразильських лісах Амазонії, згодом до неї планують залучити інші природні території — Атлантичний ліс і саванну Серрадо.

«У всьому світі 80% лісів, що охороняються і перебувають під контролем саме традиційних спільнот», — заявила міністр довкілля Марина Сілва.

Вона не уточнила, коли людям видаватимуть перші виплати. Очікується, що ці кошти стимулюють бразильців боротися з екологічними злочинами.

  • Протягом останніх 50 років у Бразилії повністю вирубили 17% тропічних лісів. Президент країни Луїс Інасіо Лула да Сілва пообіцяв змінити екологічну політику і досягти нульової вирубки лісів. Але науковці кажуть, що необхідно працювати також над деградацією лісів, щоб уникнути пожеж.
  • Нещодавно експерти підрахували, що зараз понад третину тропічних дощових лісів Амазонки деградують через діяльність людини. Знищення лісів — це повна вирубка рослин, а деградацією науковці називають часткову втрату рослинності через діяльність людини, яка часто прихована під кронами більших дерев.