Повітряні сили ЗСУ збили вночі чотири крилаті ракети та три ударних дрони. Скільки всього було повітряних цілей

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Уночі 4 червня російські окупанти випустили по Україні пʼять іранських ударних безпілотників Shahed-136/131 з Брянської області та шість крилатих ракет Х-101/Х-555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію.

Сили протиповітряної оборони знищили чотири крилаті ракети та три ударних дрони, повідомляють Повітряні сили ЗСУ й уточнюють, що росіяни цілилися по військових обʼєктах та обʼєктах критичної інфраструктури.

Telegram / Повітряні Сили ЗС України

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив в ефері телемарафону, що дві крилаті ракети влучили в аеродром поблизу Кропивницького, а кілька дронів Shahed атакували інфраструктурні об’єкти в Сумській області. Про наслідки удару Ігнат не розповів.

У вечірньому зведенні Генштаб уточнив дані по роботі ППО під час нічної атаки. Збитих дронів Shahed було більше — знищено 6 із 8, а не 3 з 5, як повідомляли раніше. По крилатих ракетах дані ті самі — збито 4 з 6.

  • Уночі з 3 на 4 червня російські окупанти атакували Київщину безпілотниками й ракетами, запущеними з району Каспійського моря стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС. ППО знищила всі повітряні цілі на підступах до столиці.
  • У Підгородненській громаді на околиці Дніпра ворожа ракета влучила у житловий двоповерховий будинок, через що загинула дворічна дівчинка. Ще 22 людини постраждали. Сили оборони України збили над Дніпропетровщиною дві крилаті ракети та безпілотник, ймовірно, Shahed.