Справу про вбивство Павла Шеремета розглянуть заново. Яні Дугарь змінили запобіжний захід

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета розглянуть заново.

Про це повідомила одна з підозрюваних у справі лікарка Юлія Кузьменко.

За її словами, судовий процес почнеться з самого початку у звʼязку з новим відбором присяжних. Двоє присяжних не можуть виконувати свої обовʼязки, оскільки один із них за кордоном, а інший мобілізований.

Також Кузьменко повідомила, що військовій Яні Дугарь, іншій підозрюваній у справі, змінили запобіжний захід — із застави на особисті зобовʼязання.

Клопотання про заморожування справи на період воєнного стану суд не задовольнив.

  • 12 грудня 2019 року тодішній очільник МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Згодом на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства та назвали підозрюваних: військова медсестра Яна Дугарь, лікарка Юлія Кузьменко, музикант і службовець Сил спецоперацій Андрій Антоненко.
  • Антоненка у цій справі слідство називало організатором вбивства. Згодом йому змінили підозру. Його вважають виконавцем за попередньою змовою, Кузьменко — теж виконавцем, а Дугарь — поплічником.
  • У 2021 році усім трьом підозрюваним помʼякшили запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко звільнили з-під варти і відправили під нічний домашній арешт. На Дугарь наклали спеціальні зобовʼязання.