Міноборони росії заявило про атаку дронів на військовий корабель «Іван Хурс» поблизу Босфору

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони росії підтвердило атаку надводних безпілотних катерів на корабель Чорноморського флоту «Іван Хурс» поблизу турецької протоки Босфор. Зранку про це писали російські воєнкори.

У відомстві кажуть, що корабель був атакований трьома безпілотниками ЗСУ. Атаку там назвали «безуспішною» — всі дрони нібито знищені, а корабель продовжує місію з охорони газопроводів «Турецький потік» та «Блакитний потік». Також відомство опублікувало кадри знищення одного з безпілотних катерів.

«Іван Хурс» був атакований приблизно за 400 кілометрів від української території.

На відео видно, що в атаці були задіяні морські дрони з так званого флоту безпілотників, на який збирали кошти через UNITED24 ще з листопада 2022 року. Такі дрони вже проводили атаки на російські кораблі Чорноморського флоту.

  • «Іван Хурс» проєкту 18280 є розвідувальним кораблем і досить унікальним. Він став у стрій у 2018 році. Кораблів проєкту 18280 у росії лише два. «Іван Хурс» оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби, а також має систему звʼязку для управління флотом.