Донька нардепа Арʼєва збила пішохода, ймовірно, під дією наркотиків. Вона — депутатка Київради

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Депутатці Київської міської ради повідомили про підозру через ДТП, скоєне під дією наркотиків. Про це Київська міська прокуратура повідомила 23 травня.

За даними джерел «Бабеля», йдеться про Ярину Арʼєву — доньку народного депутата від партії «Європейська солідарність» Володимира Арʼєва і депутатку Київради від «Європейської солідарності».

Аварія сталася 27 листопада 2022 року в Києві. Ярина Арʼєва була за кермом Volkswagen Polo під дією наркотиків, вона рухалася проспектом Степана Бандери в напрямку вулиці Богатирської.

Біля нерегульованого пішохідного переходу Арʼєва наїхала на жінку-пішохода, та отримала численні травми: переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

23 травня 2023 року суд відправив Арʼєву під нічний домашній арешт (з 20:00 до 06:00), прокуратура це оскаржить. Депутатці загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Сама Ярина Арʼєва пізніше у Facebook заперечила, що була під дією наркотиків. «Експертиза, зроблена після ДТП, нічого не виявила, і у мене навіть не забрали водійські права. Раптом через пів року випливає експертиза зі слідами наркотиків, яких я не вживала. Через пів року», — пояснила вона.

Також Арʼєва зазначила, що аварія сталась під час блекауту, постраждала вийшла на дорогу без світловідбивальних елементів. Депутатка додала, що її родина одразу почала допомагати цій жінці з лікуванням.