В Іспанії зʼявиться урядовий застосунок для розподілу домашніх обовʼязків

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Міністерство рівності Іспанії запустить власний застосунок для розподілу домашніх обовʼязків між членами родини. Кожен зможе вносити туди дані про виконані задачі.

Про це пише CNN.

У застосунку можна буде фіксувати не лише фізичну роботу, але й інтелектуальну. Наприклад, складання списку покупок, підготовку набору продуктів і формування меню на день.

Згідно з опитуванням Національного статистичного інституту Іспанії, опублікованим у грудні, 45,9% респонденток сказали, що виконують більшість домашніх справ. Так само відповіли лише 14,9% чоловіків.

«Це розумове навантаження, усі ці завдання майже завжди лягають на жінок, про що свідчать опитування. Усі ті, хто ображається на застосунок для домашніх справ, насправді ображаються на те, що їм доведеться почати займатися роботою по дому», — сказала заступник міністра з питань рівноправності Анджела Родрігес.

За її словами, урядовий застосунок буде корисним не лише для пар, але й для сусідів по дому та орендарів.

  • В Іспанії жінка при розлученні відсудила €200 тисяч за роботу домогосподаркою та догляд за чоловіком протягом 25 років шлюбу. У позові жінка вимагала виплатити їй гроші, оскільки вона «була позбавлена будь-якої можливості зробити карʼєру через її виняткову відданість дому та родині». Натомість чоловік «за роки шлюбу накопичував і експоненційно збільшував свої статки».