Угорщина погрожує заблокувати санкції проти росії, якщо Україна не прибере OTP Bank із переліку спонсорів війни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто погрожує блокувати санкції проти росії, якщо Україна не забере угорський OTP Bank із переліку спонсорів війни.

Про це пише Euronews.

Сіярто каже, що домовитися з Угорщиною «буде дуже важко».

«Те, що OTP Bank потрапив до списку міжнародних спонсорів війни в Україні — скандально й неприйнятно. Це вражає. Це обурливо. Це скандально», — заявив очільник угорського МЗС.

Він сказав, що діяльність банку відповідає міжнародним стандартам і законодавству, і його включення до списку спонсорів війни в Україні також може вплинути на санкції ЄС проти росії.

«Я чітко дав зрозуміти на зустрічі міністрів закордонних справ, що нам буде дуже важко навіть розпочати переговори щодо одинадцятого пакета санкцій, доки OTP перебуває в цьому українському списку. Ми вимагаємо, щоб українці прибрали OTP зі списку», — підкреслив Сіярто.

  • Минулого тижня Національне агентство з питань запобігання корупції України оголосило, що внесло OTP Bank — найбільший угорський банк — до списку спонсорів війни через позицію керівництва банку продовжувати діяльність в рф. НАЗК веде перелік спонсорів війни — однак він не має жодного статусу і не призводить до будь-яких юридичних наслідків.