Компанія LinkedIn звільнила понад 700 працівників і припинила роботу в Китаї

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Соцмережа LinkedIn скоротила 716 із 20 тисяч своїх працівників. Крім того, компанія припиняє працювати в Китаї.

Про це пише BBC.

Виконавчий директор компанії Раян Росланскі заявив, що цей крок спрямований на оптимізацію діяльності LinkedIn. Він також анонсував створення 250 нових робочих місць, на які зможуть претендувати працівники, яких скоротили у відділах продажів, операцій та підтримки.

У 2021 році LinkedIn частково вийшла з китайського ринку. Дотепер там працював її застосунок InCareers, але його теж вирішили закрити до 9 серпня. Прессекретар LinkedIn заявив, що компанія збереже присутність у Китаї, щоб допомогти компаніям, які працюють там, наймати та навчати працівників за межами країни.

LinkedIn була єдиною великою західною платформою, що працювала в Китаї. Під час запуску у 2014 році компанія погодилася дотримуватися вимог китайського уряду, щоб працювати там. Тоді американський сенатор Рік Скотт назвав цей крок «грубим умиротворенням і актом підпорядкування комуністичному Китаю».

  • Наприкінці лютого 2023 року стало відомо, що компанія Twitter звільнила щонайменше 200 співробітників. Це майже 10% із приблизно двох тисяч, які досі працюють у компанії. Коли в жовтні 2022 року американський мільярдер Ілон Маск придбав соцмережу, там було 7 500 працівників.
  • У квітні The Washington Post писала, що Meta готується розпочати скорочення серед висококваліфікованих співробітників, зокрема інженерів та інших технічних працівників.